Πέταξαν από το αεροδρόμιο Λαμίας για τη μόνιμη βάση τους τα PZL (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 13:44 Πέταξαν από το αεροδρόμιο Λαμίας για τη μόνιμη βάση τους τα PZL (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύτιμη και καθοριστική η συμβολή τους στη μάχη των πυρκαγιών σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Κων/νο Θεοφιλόπουλο…

Με την επίσημη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, απογειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου 2022 από το αεροδρόμιο Λαμίας για να επιστρέψουν στη βάση τους, τα δύο PZL Μ18 DROMADER της 359 Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Η συμβολή τους ήταν καθοριστική στο να έχουμε μια καλή αντιπυρική περίοδο», επισημαίνει μιλώντας στο LamiaReport ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος.

Ο κ. Θεοφιλόπουλος εξήρε τη συνεργασία των χειριστών των αεροσκαφών με τις πυροσβεστικές δυνάμεις κάτι που φάνηκε στην αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων σε πυρκαγιές σε ολόκληρη την Περιφέρεια, καθώς τα PZL επενέβησαν και στους πέντε νομούς. «Επιστρέφουν πλέον στη βάση τους και τους ευχαριστούμε πολύ για την βοήθεια -συμμετοχή τους στην άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά και στην πρόληψη με τις εναέριες επιτηρήσεις τους», προσθέτει ο επικεφαλής της ΠΕΠΥΔ Στερεάς Ελλάδας.

Δείτε το βίντεο:

Με την ευκαιρία της λήξης της αντιπυρικής περιόδου ο κ. Θεοφιλόπουλος, θέλει να ευχαριστήσει επίσης και τους πολίτες, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία τήρησαν τα απαγορευτικά. «Ευχαριστούμε τους πολίτες που δε δημιούργησαν προβλήματα και συνέβαλαν και αυτοί σε μια καλή αντιπυρική περίοδο. Παράκληση να έχουν λίγο υπομονή ακόμη κι αυτή την εβδομάδα που οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές γιατί σε συνδυασμό με το ότι δεν είχαμε για καιρό βροχοπτώσεις υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Μπορούν όμως να μας ενημερώνουν όπου πρέπει να γίνουν αγροτικές εργασίες και σε συνεργασία να μην υπάρξει κίνδυνος για περιουσίες και το περιβάλλον».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση