Στυλίδα: Συζήτηση και αντιπαραθέσεις για την κατασκευή της πλατείας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 09:23 Στυλίδα: Συζήτηση και αντιπαραθέσεις για την κατασκευή της πλατείας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Στυλίδας. Αρκετά ήταν τα ενδιαφέροντα θέματα προς ψήφιση, αλλά εκείνο το οποίο κράτησε το ενδιαφέρον των δημοτών ήταν η συζήτηση για την κατασκευή της κεντρικής πλατείας  Στυλίδας.

Άξιον αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι τόσο για την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, όσο και για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισε θετικά. Σε αντίθεση, ο συνδυασμός του κ. Αποστόλου ψήφισε λευκό για την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και καταψήφισε για άλλη μια φορά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Εντύπωση δημιούργησε το λευκό του συνδυασμού του κ. Αποστόλου στην τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, διότι μέσα σε αυτό ήταν και η συντήρηση του γεφυριού της Σπαρτιάς, πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και αναγκαίο για την ασφάλεια των διερχομένων.

Σε τοποθέτηση του που ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ρώτησε να μάθει γιατί η δήμαρχος ζητεί από τους εργολάβους να αιτιολογήσουν τις εκπτώσεις, τις οποίες δίνουν, η δήμαρχος απάντησε: «Ζητάμε να αιτιολογήσουν τις εκπτώσεις για να εξασφαλιστεί ότι ο εργολάβος έχει υπολογίσει συνετά και σωστά το κόστος του έργου και δεν θα το παρατήσει στη μέση για οικονομικούς λόγους. Ένα έγγραφο που δεσμεύει τον εργολάβο, απέναντι στο δήμο ακόμη περισσότερο. Αντί λοιπόν να επιβραβεύσει τις υπηρεσίες του δήμου κατέκρινε και κατηγόρησε ότι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας και δημιουργούμε καθυστερήσεις. Τελικά με ποιόν είναι ο κ. Αποστόλου; Με τους πολίτες ή με τους εργολάβους;»

Η δήμαρχος επισήμανε δε ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αποστόλου, παραπλανεί και προσπαθεί να χειραγωγήσει τους δημότες, ώστε να έχουν μια θολή και μαύρη εικόνα για κάθε καλό που συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί στο δήμο.

Τέλος φωτοβολίδες χαρακτήρισε δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σχετικά με τις θέσεις του για την τροποποίηση του προϋπολογισμού.

Δείτε βίντεο:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δήμαρχος ανέφερε μια προς μια τις διαδικασίες και όλες τις καταληκτικές ημερομηνίες που αφορούν στην κατασκευή της πλατείας που ξεκίνησαν αρχές Μαρτίου 2020. Συμπλήρωσε επίσης ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα διεξήχθησαν τρεις οικονομικές επιτροπές και ένα δημοτικό συμβούλιο που αφορούσαν στην κατασκευή της πλατείας. Τέλος, η δήμαρχος πρόσθεσε ότι τίποτα δεν έγινε πίσω από «κλειστά γραφεία» όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της μείζονος αντιπολίτευσης. Επιπλέον, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις της Περιφέρειας ανέρχονται σε 140 εκατομμύρια ευρώ, ενώ διαθέτει στα ταμεία της μόνον τέσσερα εκατομμύρια, υπαινίσσοντας ότι η Περιφέρεια δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει το έργο της πλατείας και η πλατεία θα παραμείνει ημιτελής.

Η δήμαρχος αμέσως μετά τη λήξη του Δημοτικού Συμβουλίου, σημείωσε: «Δεν αξίζει στους πολίτες της Στυλίδας τέτοια αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση που κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα, που απαξιώνει τη δουλειά των υπηρεσιών του δήμου, που παραπληροφορεί και εκμεταλλεύεται  τους πολίτες με μόνο στόχο και πάση θυσία να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα για τους δημοτικούς συμβούλους και μένα προσωπικά. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους πολίτες της Στυλίδας για την αγάπη και το ενδιαφέρον που δείχνουν για την πόλη και να τους διαβεβαιώσω ότι η πόρτα μου θα παραμένει ανοιχτή για όλους, όσους επιθυμούν να ενημερωθούν, να θέσουν  ερωτήσεις και να καταθέσουν  απόψεις. Σύντομα θα καλέσω τους δημότες για να τους παρουσιάσω την επικαιροποιημένη κυκλοφοριακή μελέτη  της πλατείας».

Δείτε βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση