Συμμετέχουν στη σημερινή απεργία οι Υγειονομικοί Στερεάς Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 07:18 Συμμετέχουν στη σημερινή απεργία οι Υγειονομικοί Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τη συμμετοχή των μελών του στην γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου:

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο 12 χρόνια ΤΩΡΑ όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας. Το Σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά μαζί με την Ομοσπονδία μας ΠΟΕ-ΠΦΥ στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 9-11-2022.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Οικονομικά:

• Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού- Ξεπάγωμα της διετίας 2016 - 17

• Ένταξη στα ΒΑΕ- Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας- Καμία περικοπή του.

• Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού- Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

-Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση- Όχι στην ιδιωτικοποίησή του.

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά στην υγεία και ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια Υγεία.

-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

-Αναβάθμιση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Υγείας και των Κέντρων Υγείας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση