Λαμία: Φωνές διαμαρτυρίας για την ακρίβεια και τα εργασιακά δικαιώματα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 12:39 Λαμία: Φωνές διαμαρτυρίας για την ακρίβεια και τα εργασιακά δικαιώματα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης…

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της πόλης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, συμμετείχε στην Πανελλαδική απεργία που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες για την 9η Νοέμβρη.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πάρκου, συμμετείχαν μέλη Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και Κέντρων Υγείας Φθιώτιδας, Σωματείων Συνταξιούχων (ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, Δημοσίου, Σιδηροδρομικών), Συνδικάτου Γάλακτος, Ποτών και Τροφίμων, ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, Συλλόγου Φαρμακοϋπαλλήλων νομού Φθιώτιδας, Ομάδων ΟΓΕ Λαμίας και Λοκρών, Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Σωματείου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  Φοιτητικών Συλλόγων και Αγροτικών Συλλόγων Δυτικής Λοκρίδας, Πελασγίας, Ανθήλης, Στυλίδας, Εχιναίων, Μακρακώμης και Δομοκού.

Μάλιστα η παρουσία των αγροτών συνοδεύτηκε από επαγγελματικά ΙΧΦ και τρακτέρ που παρατάχθηκαν κατά μήκος της οδού Υψηλάντη.

Επίσης παραβρέθηκαν πολίτες, δικηγόροι και έμποροι αν και δεν υπήρχαν εκπρόσωποι των Συλλόγων τους.

Την κεντρική ομιλία είχε το μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Νεόφυτος Θάνος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν όλοι οι επικεφαλής των παρευρισκομένων φορέων.

Όλοι τους κατέδειξαν την επίθεση που έχουν δεχθεί τα τελευταία πολλά χρόνια, τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, επαναλαμβάνοντας ότι δεν μπορεί να ζήσει η λαϊκή οικογένεια με επιδόματα και «pass», ζητώντας πίσω τον 13ο και 14ο μισθό τους.

Το φτηνό ρεύμα και η μείωση των τιμών των βασικών αγαθών, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες απαιτήσεις μέσα στα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει η μέση οικογένεια.

Δείτε βίντεο:

Να σημειώσουμε ότι στην αρχή της οδού Ρήγα Φεραίου διένειμαν φυλλάδια εκπρόσωποι της Εργατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης:

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση και την πορεία:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση