Φθιώτιδα: Σταμάτησαν για φαγητό και τους «ξαλάφρωσαν» το αμάξι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 15:56 Φθιώτιδα: Σταμάτησαν για φαγητό και τους «ξαλάφρωσαν» το αμάξι

Βοηθήστε να βρεθούν πράγματα σημαντικά για τη μελέτη της τοπικής πανίδας…

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε ομάδα επιστημόνων που συμμετέχει στη δράση της δακτυλίωσης ειδών ορνιθοπανίδας στις ΖΕΠ Οίτης και Σπερχειού, για λογαριασμό της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Παρνασσού - Οίτης και ΠΠ Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Στα Καμένα Βούρλα, όπου σταμάτησαν για φαγητό, έπεσαν θύμα κλοπής. Συγκεκριμένα, αφήσανε το αυτοκίνητό τους (Dacia Duster) στη γωνία Γερ. Βασιλειάδη και Μακεδονίας στις 16:00’ και απομακρυνθήκαν μερικές δεκάδες μέτρα για φαγητό.

Όταν επέστρεψαν σε αυτό, γύρω στις 17:30’, με έκπληξη είδαν να έχει αφαιρεθεί η κλειδαριά από τη θέση του οδηγού και είχαν κλέψει:

1) μαύρη θήκη με φωτογραφική μηχανή Cannon Pawershot SX60,

2) σακίδιο πλάτης Osprey χρώματος μαύρο-κίτρινο,

3) σακίδιο Quechua χρώματος χακί,

4) σακίδιο πλάτης Karrimor χρώματος μαύρο – κόκκινο,

5) σακίδιο γκρι- πράσινο.

Μέσα στα σακίδια, όμως εκτός από είδη ρουχισμού, υπήρχαν πολύ σημαντικά πράγματα, όπως διαβατήριο, φορητός υπολογιστής Dell Vostro 3500, δύο σκληροί δίσκοι, φωτογραφική μηχανή Nikon D7200, τηλεφακός 55-300 μμ, κ.ά.

Από τους δράστες σίγουρα κάποια πράγματα δεν μπορούν να αξιοποιηθούν. Οι σκληροί δίσκοι έχουν ελάχιστη αξία μεταπώλησης, τα αρχεία που έχουν όμως είναι πολύ σημαντικά και έχουν πληροφορίες και για τη μελέτη της τοπικής πανίδας.

Όποιος έχει δει την κλοπή ή έχει εντοπίσει κάποια από τα κλεμμένα πράγματα, θα παρακαλούσαμε να επικοινωνήσει με το ΑΤ Καμένων Βούρλων στο οποίο έγινε και η καταγγελία της κλοπής. Μάλιστα στο σημείο γινόντουσαν έργα και ίσως κάποιος από το συνεργείο να αντιλήφθηκε ύποπτες κινήσεις. Επίσης αν υπάρχουν κοντινές κάμερες στο χώρο με υλικό από την 26η Οκτωβρίου στις ανωτέρω ώρες, θα βοηθούσε επίσης σημαντικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση