Άγιος Κων/νος: Απομακρύνθηκε ο επικίνδυνος αμίαντος από δημοτικό κτίριο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 14:10 Άγιος Κων/νος: Απομακρύνθηκε ο επικίνδυνος αμίαντος από δημοτικό κτίριο

Προχωρούν οι εργασίες για τη δημιουργία του κέντρου πολιτιστικών δράσεων στο παραλιακό μέτωπο…

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απομάκρυνσης της σκεπής από αμίαντο του υπό αναμόρφωση κτιρίου της πρώην αποθήκης του Γεωργικού Συνεταιρισμού Αγίου Κωνσταντίνου.

Οι συγκεκριμένες εργασίες έγιναν τηρώντας όλους τους περιβαλλοντικούς όρους, με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών, στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός δημοτικού κτιρίου και μετατροπή του σε κέντρο πολιτιστικών δράσεων στο παραλιακό μέτωπο Αγίου Κωνσταντίνου», προϋπολογισμού 1.205.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η αναβάθμιση του υφιστάμενου κτίσματος (εμβαδού 326,43 τ.μ.) περιλαμβάνει:

- Τη δημιουργία δυο χώρων, ο ένας για πολλαπλές χρήσεις και ο άλλος για στεγασμένες μικρής κλίμακας εκδηλώσεις.

- Την προσθήκη ισόγειου κτιρίου, εμβαδού 90,57 τ.μ., σε επαφή με το υφιστάμενο, όπου θα χωροθετηθούν οι αναγκαίοι χώροι υγιεινής για τους χρήστες του συγκροτήματος. Προβλέπονται ξεχωριστοί χώροι ανδρών - γυναικών με αντίστοιχα WC ΑμεΑ.

- Δημιουργία υπερυψωμένης αυλής εν είδει εξώστου σε επαφή με το υφιστάμενο κτίσμα, προς την πλευρά της θάλασσας.

- Πλατεία η οποία θα συναρθρώνει τις κινήσεις - λειτουργίες.

- Περίφραξη και τέσσερις εισόδους, εκτεταμένες φυτεύσεις - ζώνες πρασίνου, καθώς και μικρός χώρος στάθμευσης για τους εργαζόμενους στον χώρο, φιλοξενούμενους και ΑμεΑ.

Την πρόοδο των εργασιών επέβλεψαν ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, Ιωάννης Συκιώτης, η Γ.Γ. του Δήμου, Βάνα Φύκα, ο Αντιδήμαρχος, Λεωνίδας Πενταλιός, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεώργιος Καροπλέσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Μαύρος, και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση