Οδοιπορικό γεύσης στο Γαλαξίδι με τη Λαμιώτισσα Ελένη Κουμαντάνου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022 09:01 Οδοιπορικό γεύσης στο Γαλαξίδι με τη Λαμιώτισσα Ελένη Κουμαντάνου

Η executive chef, Ελένη Κουμαντάνου, βρέθηκε στο Γαλαξίδι για ένα όμορφο ταξίδι γεύσεων και εμπειριών.. Φυσικά μας πήρε μαζί της!

Το Action in Greece και το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας ξεκίνησε το ταξίδι γεύσεων στη Φωκίδα και στο γραφικό Γαλαξίδι με μια οικογενειακή ταβέρνα από το 1967 όπου μέσα σε έναν ξυλόφουρνο μαγειρεύουν σε ταψιά και σούβλες.
 
 
Η Ελένη δήλωσε χαρακτηριστικά στο LamiaReport:
 
«Ας αναδείξουμε τον τόπο μας, την Ελλάδα, τις καθαρές αγνές αναλλοίωτες γεύσεις, την μεσογειακή κουζίνα, τον κόπο των οικογενειών που μοχθούν όλη μέρα κ από γενιά σε γενιά.
Είμαστε υπόλογοι σε αυτό όλοι του κλάδου του επισιτισμού κ του τουρισμού...
Οδοιπορικό Γεύσης και Τουρισμού !!!
Για το Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας με την υπογραφή του Action In Greece !!!»

Το Action in Greece είναι η πιο σημαντική παγκόσμια προβολή της Ελλάδας και όχι μόνο παγκόσμια και στην ενδοχώρα, είναι ένα ντοκιμαντέρ το οποίο καλύπτει ήθη, έθιμα, λαογραφία ,παράδοση, ιστορία, Αρχαιολογία σύγχρονη ποιοτική διάδραση στην Ελλάδα.

Το Ανθολόγιο της Ελληνικής γαστρονομίας που έχει να κάνει με την παγκόσμια προβολή της τοπικής παραδοσιακής κουλτούρας του που αφορά το φαγητό επιβραβεύει τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με γαστρονομία στον τόπο τους μέσα από οδοιπορικά γεύσεις και τουρισμού. 
Η επιτροπή του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας εξερευνά,μελετά και μέσα από αυτά δημιουργεί πρότυπες συνταγές και τις παρουσιάζει και στο εξωτερικό. 

 

Το Ανθολόγιο της Γαστρονομίας έχει την Αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος όπως επίσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού και μέσα από όλη αυτή την διαδικασία της επιβράβευσης της Ελληνικής Γαστρονομίας των προτάσεων,των συνταγών και της μελέτης και έρευνας σε κάθε τόπο της τοπικής γαστρονομίας και τις δυνατότητες εξέλιξης αυτής.

 

Το Γαλαξίδι είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη της Ελλάδας που έχει κρατήσει αναλλοίωτη την ιστορική του ταυτότητα. Παλιά καπετανόσπιτα με ξύλινες οροφές, κεραμοσκεπές και νεοκλασικά στοιχεία συντελούν στην αρχιτεκτονική του τόπου. Αντανακλούν το Ναυτικό παρελθόν του τόπου, που ξεθώριασαν με τις ραγδαίες τουρκικές εξελίξεις.

  

Διατηρούν καλαίσθητα το βίος τους από γενιά σε γενιά κρατώντας αναλλοίωτη την ιστορική αξιοπρέπεια.
 
 
«Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Χρυσούλα Παπαλέξη και το ξενοδοχείο Γανυμήδης για τη ζεστή τους φιλοξενία και συγχαίρουμε την κυρία Παπαλέξη για το εξαιρετικό της πρωινό,επιβραβεύοντας την με τα 5 αστέρια των διαπιστεύσεων του Action in Greece και το Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας για το πρότυπο ελληνικό πρωινό.»

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής στο οδοιπορικό γεύσης και τουρισμού:

ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΜΟΥ

Leader Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας

Πρόεδρος Action in Greece

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσιογράφος – Φωτογράφος

Εκπρόσωπος της F.I.J.E.T. στην Ελλάδα (Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων – Συγγραφέων Τουρισμού)

Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Δημοσιογράφων Συγγραφέων Πολιτισμού Τουρισμού Ελλάδος (Ε.ΔΗ.ΣΥ.Π.Τ.Ε.).

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΜΑΡΙΑ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ

Κορυφαία Ελληνίδα Food Infuencer

CEO  Greek Food

ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΥ

Executive Chef

Καθηγήτρια μαγειρικής

Ex. prepresedent  στην Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων Ελλάδος

 
Τα υπέροχα ταξίδια γεύσεων της Ελένης θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα και μας υποσχέθηκε πως είμαστε συνταξιδιώτες της!
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση