Στο επίκεντρο των ανασκαφικών ερευνών η Αρχαία Μελιταία - Παρουσίαση του MELAP

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 08:00 Στο επίκεντρο των ανασκαφικών ερευνών η Αρχαία Μελιταία - Παρουσίαση του MELAP

Παρουσίαση βιβλίου και φωτογραφική έκθεση στο Δήμο Δομοκού…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στην Αίθουσα  Πολλαπλών Χρήσεων Δομοκού, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου και ώρα 18:00,  η εσπερίδα με θέμα «Αρχαιολογικές Έρευνες και Εργασίες στη Μελιταία – Melitaia Archaeological Program (MELAP)»

 Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διεπιστημονικού ερευνητικού πενταετούς προγράμματος συνεργασίας, με το Φιλανδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο  με τίτλο «Αρχαιολογικού Προγράμματος Μελιταίας, στη Μελιταία Δ. Δομοκού, Π.Ε. Φθιώτιδας  (MELAP) » σε συνεργασία με το Φιλανδικό Ινστιτούτο,  την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας και το Δήμο Δομοκού για την παρουσίαση   των αποτελεσμάτων του πρώτου έτους  των εργασιών.

Στην εσπερίδα παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, ο Υπουργός Οικονομικών  κ.  Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Οικονόμου,  οι Βουλευτές Φθιώτιδας κ.κ.  Γεώργιος Κοτρωνιάς,  Θέμης Χειμάρας  και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Λελεντζής Γεώργιος και Παπάρας Χρήστος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Οικονομικών κ. Καναβός Νικόλαος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δομοκού κ.κ. Τσαλαφούτας Αθανάσιος, Τζιαχρήστας Δημήτριος και Ζώτος Νικόλαος, η Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού κα Μητσοπούλου Κωνσταντίνα, ο Πρόεδρος της κοινότητας  Δομοκού κ. Δημήτριος Τσόγκας, ο Πρόεδρος της κοινότητας Μελιταίας κ. Βασίλειος Καραπέτσας και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Ομιλίες για το ερευνητικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκαν από την Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας κα Κωνσταντίνα Ψαρογιάννη, τον  αρχαιολόγο  κ. Λάμπρο Σταυρογιάννη, τη Διευθύντρια του Φιλανδικού Ινστιτούτου  Αθηνών Δρ. Petra Pakkanen  και τον αρχαιολόγο Δρ. Robin Ronnlund.

Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ψέμα και Απάτη» το οποίο αναφέρεται στη συμμετοχή των Φιλανδών στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 οι οποίοι πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων στην περιοχή των Φαρσάλων και στη μάχη του Δομοκού (17 Μαΐου 1897).

Την εκδήλωση πλαισίωσε διήμερη φωτογραφική έκθεση (18 – 19 Νοεμβρίου) με θέμα «ΤΡΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΈΣ ΤΡΑΓΩΔΊΕΣ: Οι εμφύλιοι πόλεμοι στη Φινλανδία, την Ισπανία και την Ελλάδα», η οποία έδωσε τη δυνατότητα κατανόησης του κοινού παρελθόντων των Φιλανδών και των Ελλήνων, σε ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση