Εξετάσεις Ελληνομάθειας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 12:37 Εξετάσεις Ελληνομάθειας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λαμίας

Η προθεσμία των αιτήσεων και η ημερομηνία διεξαγωγής τους…

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της διεξάγει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, εξετάσεις για την πιστοποίηση της γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού για πολίτες τρίτων χωρών, προκειμένου να υπαχθούν στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος.

Στις εξετάσεις πιστοποίησης μπορούν να συμμετέχουν:

∙ οι νόμιμα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών (ν. 4251/2014, Α΄80), 

∙ οι δικαιούχοι και αιτούντες διεθνή προστασία (ν. 4636/2019, Α’ 169) 

ηλικίας τουλάχιστον 16 ετών, που ενδιαφέρονται να υπαχθούν στο καθεστώς του επί μακρόν  διαμένοντος.

Οι κάτοχοι πιστοποιητικού ελληνομάθειας επιπέδου Α (που αποκτήθηκε με τη διαδικασία του π.δ.  363/1998, Α΄242 και προ της εφαρμογής του π.δ. 60/2010, Α΄ 98) ή επιπέδου Α2 (που εκδίδεται  σύμφωνα με το π.δ. 60/2010) υποβάλλονται μόνο στην εξέταση στοιχείων ελληνικής ιστορίας και  πολιτισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής έως και τη Δευτέρα 28/11/2022, αποκλειστικά και μόνο στα κατά τόπους Κέντρα Υποβολής Αιτήσεων.

Για τη Φθιώτιδα, αποκλειστικά στο ΣΔΕ (ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ) ΛΑΜΙΑΣ, Σόλωνος 53  (συστέγαση με 6ο Λύκειο) τηλ. 22310660298, τις ώρες 5-7 μμ μέχρι τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.

Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να καταθέτουν στα Κέντρα Υποβολής Αιτήσεων:

1. Αίτηση συμμετοχής 

2. Μία (1) φωτογραφία τύπου ταυτότητας

3. Φωτοαντίγραφο ισχύοντος διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου αναγνωρισμένου από  τη χώρα μας (με εξαίρεση όσους έχουν λάβει άδεια διαμονής ως στερούμενοι διαβατηρίου)

4. Φωτοαντίγραφα Άδειας διαμονής στην Ελλάδα ή βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών ή  βεβαίωσης ασύλου

5. Φωτοαντίγραφο Παραβόλου 50,00 € ή 20,00 € ανάλογα με το είδος της εξέτασης, που θα  πρέπει να έχει πληρωθεί πριν την κατάθεση της αίτησης στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων

6. Φωτοαντίγραφο Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, εφόσον  υπάρχει

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση με τα δικαιολογητικά τους  αυτοπροσώπως ή μέσω του κηδεμόνα τους ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στον Υπεύθυνο  του Κέντρου Υποβολής Αιτήσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση