25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 10:00 25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας του ΚΕΘΙ και ο Ξενώνας Φιλοξενίας του Δήμου Λαμίας, σας προσκαλούν αύριο, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, 11:00 με 13:00, στην Πλατεία Πάρκου, προκειμένου να ενημερωθείτε αναλυτικά και να συζητήσετε με τα στελέχη για τις υπηρεσίες των υποστηρικτικών δομών.

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση αλλά σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή/και λεκτική βία κατά των γυναικών δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες. Για αυτό και απαιτείται η συνεργασία και η ενεργοποίηση όλων μας για την αποτελεσματική πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της έμφυλης βίας.

Στην Ελλάδα, καίριο ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή διαδραματίζει η λειτουργία των 64 υποστηρικτικών δομών του Πανελλαδικού Δικτύου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο αποτελείται από 44 Συμβουλευτικά Κέντρα, 19 Ξενώνες Φιλοξενίας και την 24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) εντάσσεται στο Δίκτυο αυτό και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020. Παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες που έχουν υποστεί έμφυλη βία ή/και πολλαπλές διακρίσεις από εξειδικευμένο προσωπικό (σύμβουλο υποδοχής/διοικητικό προσωπικό, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, νομικό). Οι υπηρεσίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής και αφορούν σε:

  • ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση
  • κοινωνική, ψυχολογική και εργασιακή στήριξη (με την οπτική του φύλου)
  • νομική στήριξη/πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, τους σχετικούς νόμους, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή μήνυσης, καταγγελίας, κ.ά.
  • συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και παραπομπή των γυναικών σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς απασχόλησης, προστασίας και υποστήριξης παιδιών κ.ο.κ.

Με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών”, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Λαμίας του ΚΕΘΙ και του Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου Λαμίας, έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου και ώρες 11:00 με 13:00, στην Πλατεία Πάρκου, προκειμένου να ενημερωθείτε αναλυτικά και να συζητήσετε με τα στελέχη για τις υπηρεσίες των υποστηρικτικών δομών.

Διεύθυνση: Λεωνίδου 9-11
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 16:00
Τηλέφωνο: 22310 20059
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.womensos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση