Το ΕΚΠΕΦ για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 14:17 Το ΕΚΠΕΦ για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, μέρα ορόσημο για τις γυναίκες και θηλυκότητες όλου του κόσμου, ημέρα αγώνα για ένα καθημερινό, παγκόσμιο φαινόμενο που παραμένει «αόρατο».

Η έμφυλη βία, που οδήγησε και οδηγεί σε διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση, απεναντίας μας αφορά όλες και όλους. Η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς.

Το έλλειμμα ουσιαστικής μέριμνας και διαρκούς επαγρύπνησης της Πολιτείας, η βία των ασκούμενων πολιτικών, το ασταθές και επιθετικό περιβάλλον στην εργασία, η αιφνιδιαστική αφαίρεση δικαιωμάτων και η απειλή της αβεβαιότητας και της ανεργίας, εμπεδώνουν τα στερεότυπα του κοινωνικού ρόλου των δύο φύλων και ανατροφοδοτούν τα ήδη υψηλά ποσοστά βίας κατά των γυναικών.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας στέλνει το μήνυμα, παροτρύνοντας όλες εκείνες τις γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά να υπερβούν την εσωστρέφεια αυτής της μοναξιάς και, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στη βία, να σπάσουν τη σιωπή τους. Σε κάθε περίπτωση, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Βία κατά των Γυναικών συνιστά εγκληματική συμπεριφορά και η καταπολέμησή της είναι ευθύνη όλων μας.          

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση