Λαμία: Μπαίνουν νέα στέγαστρα στις στάσεις των αστικών λεωφορείων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 15:02 Λαμία: Μπαίνουν νέα στέγαστρα στις στάσεις των αστικών λεωφορείων

 Έναρξη εργασιών εγκατάστασης εξοπλισμού στις στάσεις των αστικών γραμμών της πόλης προϋπολογισμού 94.500,00€ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι εργασίες αφορούν στη δημιουργία και αναβάθμιση εικοσιέξι (26) στάσεων αστικών γραμμών εντός του αστικού ιστού της πόλης, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Τα στέγαστρα των στάσεων είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας και μεγάλης διάρκειας ζωής. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον καθώς θα τροφοδοτούνται από αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας με φωτισμό τύπου LED.

Τα στέγαστρα έχουν ιδιαίτερη αρχιτεκτονική μορφή, παρέχουν λειτουργικότητα και προσαρμογή στο περιβάλλον και συνδυάζονται με τις σημάνσεις των στάσεων σε ένα αρμονικό σύνολο.

Παρέχουν την απαραίτητη προστασία στους χρήστες των αστικών συγκοινωνιών από τις καιρικές συνθήκες κατά το χρόνο αναμονής τους, εξασφαλίζοντας την ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις με εξαίρεση εκείνη που έχει τοποθετηθεί η διαφήμιση ή και ο χάρτης των αστικών συγκοινωνιών ή οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση για τη λειτουργία των Αστικών Συγκοινωνιών που θα αναρτάται προς ενημέρωση των επιβατών.

Ο εξοπλισμός είναι κατασκευασμένος από υλικά και μικροϋλικά υψηλών μηχανικών και χημικών ιδιοτήτων και προδιαγραφών που παρέχουν καλαίσθητη εμφάνιση, είναι αντιβανδαλιστικός και δεν αλλοιώνεται από την επίδραση των καιρικών και περιβαλλοντικών συνθηκών.

Οι στάσεις διαθέτουν καθίσματα (σταθερά ή ανακλινόμενα), εφόσον το επιτρέπει ο τύπος του στεγάστρου, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους επιβάτες, καθώς και καλάθι αχρήστων, σε χώρο που να μην εμποδίζει τους επιβάτες ή τους διερχόμενους πεζούς.

Σε ειδικό πλαίσιο κάθε στεγάστρου τοποθετείται η ονομασία της στάσης, ενώ θα υπάρχει σύστημα φόρτισης φορητών έξυπνων συσκευών και έξυπνη ηλεκτρονική πινακίδα πληροφόρησης επιβατών τεχνολογίας LED ή LCD.

Οι στάσεις και ο τύπος των στεγάστρων (Α, Β, Γ) έχουν λάβει γνωμοδότηση από τον ΟΑΣΑ και σύμφωνα με την μελέτη που συνέταξαν οι υπηρεσίες του Δήμου, επιλέχθηκαν δε ανάλογα με το πλάτος του πεζοδρομίου στο οποίο τοποθετήθηκαν.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :   

«…Οι νέες στάσεις των αστικών γραμμών αποτελούν ένα ακόμη έργο που στόχο έχει τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας σε κάθε γωνιά της πόλης.

Η τοποθέτησή τους έγινε σύμφωνα με τις καταγραφόμενες ανάγκες, με σκοπό να εξυπηρετήσει τους χρήστες των αστικών λεωφορείων και ταυτόχρονα να τους προστατέψει από τις καιρικές συνθήκες κατά τον χρόνο αναμονής τους.

Στον προγραμματισμό μας προβλέπουμε τη σταδιακή αντικατάσταση και των υπόλοιπων στάσεων των αστικών γραμμών, σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας, μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων αποτελεί πρωταρχικό μας μέλημα και βασική προτεραιότητα μας….».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση