Έκτακτο: 4,9 Ρίχτερ ταρακούνησαν τα Ψαχνά Ευβοίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 14:42 Έκτακτο: 4,9 Ρίχτερ ταρακούνησαν τα Ψαχνά Ευβοίας

Επίκεντρο της σεισμικής δόνησης η Εύβοια - Έγινε αισθητός στη Βοιωτία και την Αττική.

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Εύβοια, ο οποίος έγινε αισθητός στην Αττική και τη Βοιωτία.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, Γεράσιμο Χουλιάρα, σε επικοινωνία με το protothema.gr,  η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε μια περιοχή χωρίς ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου,  το εστιακό βάθος είναι στα 13,2 χλμ ενώ το επίκεντρο 5 χλμ ανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας.

Όπως είπε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, που μίλησε στο newsit.gr, πρόκειται για νέα εστία. «Ήταν από τα Ψαχνά της κεντρικής Εύβοιας, δεν είναι μετασεισμός από τα Νέα Στύρα είναι άλλη εστία. Παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες, ενώ οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποιούν περιπολίες στην περιοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση