Για τον Δημήτρη Παπαναστασίου που «έφυγε»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 15:15 Για τον Δημήτρη Παπαναστασίου που «έφυγε»

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και αξιωματικός μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού Δημήτριος Παπαναστασίου.

Γεννήθηκε στο Φραντζή Λαμίας. Τελείωσε την σχολή υπαξιωματικών του πολεμικού Ναυτικού.

Τον Αύγουστο του 1962 επιλέχθηκε στην πρώτη αποστολή του αντιτορπιλικού πολεμικού πλοίου με το όνομα Β.Π.ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ. Τον Οκτώβριο του 1962 στο Shatlle των ΗΠΑ υψώθηκε η Ελληνική σημαία στο νεαποκτηθέν πολεμικό πλοίο. Μετά από την εξάμηνη εκπαίδευση και 37 ημερών ταξίδι το πλοίο έφθασε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στον στόλο του πολεμικού ναυτικού.

Αργότερα παραιτήθηκε από το πολεμικό ναυτικό και ταξίδεψε με πλοία του εμπορικού ναυτικού ως αξιωματικός μηχανικός.

Ήταν και αυτός, όπως όλοι οι ναυτικοί μας, ένας από τους πολλούς οικονομικούς αιμοδότες της Ελλάδος και της περιοχής μας. Στο τέλος της επαγγελματικής του καριέρας εργάστηκε στη ΔΕΗ σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Καλό ταξίδι φίλε και συνάδελφε Δημήτρη.

Αθανάσιος Χριστοδούλου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση