Φθιώτιδα - Στερεά: «Διχίλιαρο» πρόστιμο για τον αντικαπνιστικό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 08:06 Φθιώτιδα - Στερεά: «Διχίλιαρο» πρόστιμο για τον αντικαπνιστικό

Που εντόπισαν καπνιστή να καπνίζει σε παιδική χαρά…

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο από τις υπηρεσίες της ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας.

Το τελευταίο 24ωρο ακόμη έξι (6) πρόστιμα προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο των ελέγχων σε καταστήματα όπου συναθροίζεται κόσμος και δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.

Ένα (1) από αυτά βεβαιώθηκε σε καφενείο της Λαμίας, καθώς ο ιδιοκτήτης του δεν τηρούσε το βιβλίο σύμφωνα με τη νομοθεσία, παράβαση που τιμωρείται - την πρώτη φορά - με 500 ευρώ.

Παρόμοια παράβαση είχαμε και σε μίνι - μάρκετ στη Θήβα με ίδιο πρόστιμο (500 €) για τον ιδιόκτητή του. Επίσης στη Θήβα βεβαιώθηκε 100 ευρώ πρόστιμο σε καπνιστή.

Καπνιστής που άναψε τσιγάρο σε παιδική χαρά στο Καρπενήσι τιμωρήθηκε επίσης με 200 ευρώ πρόστιμο, όπως προβλέπει ο νόμο 4633/2019 για το κάπνισμα στους χώρους νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών, βρεφονηπιακών σταθμών παιδότοπων κλειστών και υπαίθριων και όλων των ιδρυμάτων Α΄βάθμιας, Β΄βάθμιας και Γ΄βάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών.

Τέλος σε περιοχή της Χαλκίδας, είχαμε πρόστιμο 2.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφετέριας - προφανώς υπότροπος - και 100 ευρώ στον καπνιστή.

Θυμίζουμε ότι τα πρόστιμα σε κάθε υποτροπή διπλασιάζονται και στην τέταρτη υποτροπή σφραγίζεται προσωρινά το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για δέκα μέρες. Στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια αυτού.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση