Διάσωση Σταχτοκουρούνας από τους Αεροπρόσκοπους Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 13:51 Διάσωση Σταχτοκουρούνας από τους Αεροπρόσκοπους Λαμίας

Ένα ξηροβατικό πουλί, (=χερσαίο),μια κουρούνα, γνωστή και ως σταχτοκουρούνα (επιστ. ονομ.: Corvus cornix), έσωσαν οι Διασώστες της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Ζωής (ΠΟΔΑΖ) της Λαμίας.

Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, ο Άγγελος Φαναρίτης, κάτοικος Λαμίας  και ανιχνευτής του 1ου συστήματος Αεροπροσκόπων Λαμίας, βρήκε στο κεντρο της Λαμίας και στις οδούς Έσλιν και Βύρωνος ένα τραυματισμένο πουλί. Επικοινώνησε με τον Αρχηγό του 1ου Αεροπροσκοπικού Συστήματος Λαμίας ο οποίος είναι εκπαιδευμένος μέλος στην ΠΟΔΑΖ (Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής) όπου μαζί το προσέγγισαν και με σωστές κινήσεις το διάσωσαν από περαιτέρω κινδύνους.

Οι Διασώστες πρόσκοποι, άμεσα επικοινώνησαν με την ΑΝΙΜΑ, Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, η οποία παρείχε οδηγίες για τη σωστή διαχείριση του πτηνού. Στη συνέχεια παρείχαν τις πρώτες βοήθειές σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δόθηκαν και την επομένη μέρα η Σταχτοκουρούνα ταξίδεψε για την Αθήνα, όπου την παρέλαβαν οι εθελοντές της ΑΝΙΜΑ για περαιτέρω περίθαλψη και φροντίδα.

«Σε επικοινωνία όπου είχαμε με την ANIMA διαπιστώθηκε ότι η Σταχτοκουρούνα είχε σπασμένη φτερούγα και για αυτό το λόγο κρίθηκε σκόπιμο να ακολουθήσει ειδική φροντίδα, είναι όμως καλά στην υγεία της και σύντομα θα επανέλθει στο φυσικό της περιβάλλον», είπε ο Βασίλης Τσέκος, Διασώστης άγριας ζωής, αρχηγός του 1ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Λαμίας.

«Οι διασώστες του 1ου Συστήματος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτήν την διάσωση, τον Άγγελο Φαναρίτη, τον  ανιχνευτή πρόσκοπο που την βρήκε, την ΑΝΙΜΑ Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει καθώς και το ΚΤΕΛ Λαμίας για την βοήθεια στην μεταφορά αγρίων τραυματισμένων ζωών. Αυτή είναι η πρώτη μας διάσωση για το 2023 και μας δίνει ικανοποίηση και δύναμη για να συνεχίσουμε να βοηθάμε οσο είναι εφικτό στην διάσωση άγριων ζώων, στην φροντίδα τους και την προσπάθεια της επανένταξης του στο φυσικό του περιβάλλον», ανέφερε ο κ. Τσέκος. Εμείς ευχόμαστε για την γρήγορη ανάρρωσή του και να επιστρέψει σύντομα στα ταξίδια του».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση