Φθιώτιδα: Οι έρευνες εντόπισαν παράνομη αλιεία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 23:50 Φθιώτιδα: Οι έρευνες εντόπισαν παράνομη αλιεία

Τι κατασχέθηκε από τους Λιμενικούς…

Η περιπολία των Λιμενικών του Λιμεναρχείου Στυλίδας το πρωί της Παρασκευής (20/1) είχε ως αποτέλεσμα να εντοπισθούν κοντά στο λιμάνι της Στυλίδας επαγγελματικό σκάφος με δύο άτομα κάτοικοι Θεσσαλονίκης, να αλιεύουν με τη μέθοδο αρματωμένων διχτύων (νταούλια) χωρίς την απαραίτητη σήμανση.

Έτσι, εντοπίστηκαν αλιεύματα όπως 3,5 κιλά σουπιές και 2 κιλά τσιπούρες τα οποία και κατασχέθηκαν.

Για τα συγκεκριμένα αλιεύματα δεν βρέθηκε αγοραστής και κατόπιν γνωμάτευσης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λαμίας, δόθηκαν σε ευαγές ίδρυμα της Στυλίδας.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της αλιευτικής νομοθεσίας.

Επίσης μεσημβρινές ώρες στο πλαίσιο περιπολίας στελεχών του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, εντόπισαν στην περιοχή «Άγιος Νικόλαος» του όρμου Σκορπονερίου 33χρονο ερασιτέχνη αλιέα να έχει αλιεύσει συνολικά τριακόσια (300) άτομα ολοθούρια είδος απαγορευμένο για την ερασιτεχνική αλιεία.

Από την υπηρεσία επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και τα εντοπισθέντα αλιεύματα κατασχέθηκαν και ποντίστηκαν κατά τα προβλεπόμενα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση