Λαμία: Με την ευλογία του Οσίου Βησσαρίωνος η ονοματοδοσία της Εκκλησιαστικής Σχολής

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 08:55 Λαμία: Με την ευλογία του Οσίου Βησσαρίωνος η ονοματοδοσία της Εκκλησιαστικής Σχολής

Το Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας θα φέρει πλέον επίσημα το όνομα "Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης"…

Μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμος Β’ να μην κατάφερε την τελευταία στιγμή να έρθει στη Λαμία για τον πρώτο εορτασμό του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, η τελετή ονοματοδοσίας πάντως του Εκκλησιαστικού Λυκείου - Γυμνασίου έγινε με κάθε επισημότητα και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη λειτουργία της, από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδώρητο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Στην κατάμεστη αίθουσα της Εκκλησιαστικής Σχολής η οποία επισήμως πλέον θα ονομάζεται Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», ξύπνησαν μνήμες από τα 100 χρόνια προσφοράς του στην εκπαίδευση και στη θρησκεία, με την εμπνευσμένη ομιλία του επιχώριου Ποιμενάρχου κ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος θέλησε πριν την τελετή ονοματοδοσίας να τιμήσει δύο ανθρώπους με ξεχωριστή παρουσία στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας. Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αρωγής και Συμπαράστασης του Σχολείου, Κωνσταντίνο Σταϊκούρα, ο οποίος υπήρξε απόφοιτός της όταν ακόμη λειτουργούσε στην οδό Αινιάνων και τον Συνταξιούχο Εκπαιδευτικό, Στυλιανό Μαστρογιάννη που επί 36 χρόνια υπηρέτησε ως Φιλόλογος και τα τελευταία ως Διευθυντής του Σχολείου.

Επίσης ο νυν Διευθυντής του Σχολείου, Ιωάννης Ζαχαράκης θέλησε να δωρίσει στον Σεβασμιώτατο μια ιδιόχειρη επιστολή του Αγίου και Προστάτη του Σχολείου. Του την είχε στείλει ο ίδιος ο Γέροντας όταν ο κ. Ζαχαράκης υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στη Ρόδο και πλέον θα πάρει ξεχωριστή θέση στο Σχολείο που φέρει το όνομα Του.

Θυμίζουμε ότι η μνήμη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου θα τιμάται κάθε χρόνο στις 22 Ιανουαρίου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ενώπιον του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Βησσαρίωνος είναι ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός (21/1). Ο Όρθρος και το Πολυαριερατικό Συλλείτουργο θα γίνει στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγάθωνος (22/1), όπου θα βρίσκεται από τα μεσάνυχτα πλέον μόνιμα η περίτεχνη λάρνακα με το άφθαρτο και ευωδιαστό Σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Δείτε φωτογραφίες από το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση