Το "Ευχαριστώ" της Αγγέλας Μπαρτσιώκα για την περιπέτεια της υγείας της!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 08:46 Το "Ευχαριστώ" της Αγγέλας Μπαρτσιώκα για την περιπέτεια της υγείας της!

Διαβάστε παρακάτω τα όσα βίωσε στην πρόσφατη και σοβαρή περιπέτεια υγείας που είχε η γνωστή συμπολίτισσά μας από το Φιλοζωικό Αγγέλα Μπαρτσιώκα και ποιους θέλει να ευχαριστήσει.

«Όλοι συνηθίζουμε να λέμε πως η υγεία είναι πάνω από όλα στη ζωή.

Την ευχόμαστε, αλλά  είμαι σίγουρη πως δε συνειδητοποιούμε την αξία της μέσα στην καθημερινότητά μας.

Ωστόσο είναι γεγονός ότι αν κάποιος δε βρεθεί ξαφνικά ως σοβαρά ασθενής μέσα στο ισχύων δημόσιο σύστημα υγείας, ιδιαίτερα σε συνθήκες απομόνωσης λόγω κόβιντ, όλα αυτά είναι μόνο θεωρίες.

- Μια πτώση ήταν αυτή που με έφερε στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας όπου μετά από αξονική, θεωρήθηκα υγιής και επέστρεψα στο σπίτι.

- Την επομένη το πρωί με ισχυρό πονοκέφαλο, ναυτία και διπλωπία κατέληξα και πάλι εκεί για δεύτερη αξονική, με σκιαγραφικό αυτή τη φορά . Εν μέσω αδυναμίας αξιολόγησης την κατάσταση έσωσε γιατρός από το νευροχειρουργικό τμήμα, που διαπίστωσε αιμορραγικό αδένωμα στην περιοχή της υπόφυσης και αμέσως δόθηκε η εντολή μεταφοράς μου στο νοσοκομείο Γεννηματά στην Αθήνα.

- Η μεταφορά με ασθενοφόρο χωρίς …αμορτισέρ ήταν μια πρώτη εμπειρία με εμένα να πονάω αφάνταστα και κάθε φορά να επιδεινώνεται το πρόβλημα στην επόμενη τρύπα του εδάφους.

- Και όταν κάποτε φτάσαμε στο νοσοκομείο ήταν μεγάλο σοκ  η εικόνα εκατοντάδων ανθρώπων αλλά και πάμπολλων φορείων να περιμένουν ώρες έξω από κλειστές πόρτες για να κάνουν μια εξέταση , να πάρουν αποτέλεσμα ή να δουν ένα γιατρό.

- Τελικά η εισαγωγή μου σε δωμάτιο έγινε το βράδυ της ίδιας μέρας μετά από ώρες αναμονής για επανάληψη αξονικής και αναμονή της αξιολόγησης της από ειδικό γιατρό.

- Η επέμβαση δρομολογήθηκε για την επόμενη ημέρα και πραγματοποιήθηκε από το Δ/ντή του νευροχειρουργικού τμήματος κ. Γεωργακούλια Νικόλαο.

- Οι 10 μέρες παραμονής μου σε αυτό το μεγάλο νοσοκομείο της πρωτεύουσας υπήρξαν αποκαλυπτικές για τις σημερινές συνθήκες ,τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ένα σύστημα  απολύτως απαραίτητο μιας και πρέπει να εξυπηρετήσει όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως εισοδήματος. Αν η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό αυτή πρέπει να είναι και η πρώτη προτεραιότητα κάθε κυβέρνησης που σέβεται την ψήφο του λαού.

Η εμπειρία που αποκτά το ιατρικό προσωπικό από τις χιλιάδες των περιπτώσεων που συρρέουν για βοήθεια είναι απέραντη. Κανένα ιδιωτικό νοσοκομείο δε μπορεί να συναγωνιστεί  κάτι τέτοιο.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχουμε εξαιρετικούς γιατρούς, τους οποίους πρέπει να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο. Με καλούς μισθούς, με επιπλέον αξιοποίηση των προσόντων τους, με κίνητρα για καλύτερη εμβάθυνση της επιστήμης τους.

Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι καταφανείς (όταν υπάρχουν 2 νοσηλευτές για 40 κρεβάτια με βαριά χειρουργεία και άρα οι περισσότεροι ασθενείς  ανίκανοι να αυτοεξυπηρετηθούν).

Η μη άμεση επέμβασή των νοσηλευτών υπάρχει πιθανότητα να επιδράσει αρνητικά στην αποθεραπεία των ασθενών.

Μετά από όλα αυτά και αφού πλέον αναρρώνω με τη φροντίδα της οικογένειάς μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια:

1. Το Δ/ντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γεννηματά» κ.Νικόλαο Γεωργακούλια για την επιτυχή επέμβαση που διενήργησε ώστε να έχω τη δυνατότητα σήμερα να είμαι στη ζωή.

2. Τους Αλεξάντρα Μακρή, Παναγιώτη Στασινό, Βαγγέλη Σακελλάρη και Χάρις Ματσούκα για την άμεση κινητοποίησή τους ώστε να έχω την καλύτερα δυνατή ιατρική αντιμετώπιση. Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά που υπάρχουν στη ζωή μου οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, ιδιαίτερα αφού  διαπίστωσα στην πράξη ότι εκτιμούν την μέχρι τώρα πορεία μου ως άνθρωπο και ενεργό πολίτη.

3. Την παιδική μου φίλη ΄Εφη Γιαννοπούλου για  τη μεγάλη ψυχολογική και πρακτική υποστήριξη κατά τις ημέρες νοσηλείας μου στην Αθήνα.

4. Όλους εκείνους τους φίλους που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν σε ότι χρειαστώ.

5. Τους πολλούς ανθρώπους  από όλη την Ελλάδα που μου έστειλαν τις ευχές τους για περαστικά.

Τελειώνοντας θα ήθελα να απευθύνω μια ευχή - προτροπή για όλους.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας.

Είναι οι μόνοι που μας ανήκουν πραγματικά!»

Αγγέλα Μπαρτσιώκα

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση