Καμ. Βούρλα: Σεισμοί και ετοιμότητα υπηρεσιών τη χειμερινή περίοδο στο Συντονιστικό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 14:56 Καμ. Βούρλα: Σεισμοί και ετοιμότητα υπηρεσιών τη χειμερινή περίοδο στο Συντονιστικό

Όλα τα θέματα που συζητήθηκαν στο Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας…

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καμένων Βούρλων (Σ.Τ.Ο.Π.Π.)

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν:

1. Ετοιμότητα των Υπηρεσιών του Δήμου που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας.

- Διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και Οργάνων σε επίπεδο Δήμου για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών.

- Συντήρηση εξοπλισμού και μηχανημάτων, ανάθεση και καταμερισμός αρμοδιοτήτων, εξουσιοδοτικές πράξεις, κλπ. (Ορισμός υπευθύνων και επικεφαλής συντονιστή για τις εργασίες αποχιονισμού και αντιμετώπισης προβλημάτων παγετού των Κοινοτήτων και Οικισμών).

- Συντονισμός των Υπηρεσιών του Δήμου στην αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό.

- Έγκαιρη προμήθεια και αποθήκευση άλατος ή και άλλων κατάλληλων υλικών. (ψηφίδα, κτλ.).

- Έκδοση προγράμματος επιφυλακής και βαρδιών των υπαλλήλων.

2. Συντονισμός των Υπηρεσιών του Δήμου με άλλους φορείς (Περιφέρειες, Όμοροι Δήμοι, ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ., ΕΚΑΒ, κλπ).

- Ενημέρωση για τις δράσεις που αναλαμβάνουν οι λοιποί επιχειρησιακά εμπλεκόμενοι φορείς και Υπηρεσίες σε επίπεδο Περιφέρειας (Π.Σ., ΕΛ.ΑΣ., κλπ.), στο πλαίσιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.

3. Ετοιμότητα όταν προβλέπεται από την Ε.Μ.Υ. η εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεων και παγετού).

4. Σχεδιασμός χειμερινής συντήρησης στο οδικό δίκτυο.

- Συνέργειες με άλλους φορείς για την από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων στο οδικό δίκτυο εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

- Δράσεις χειμερινής συντήρησης του οδικού δικτύου, και προτεραιοποίηση των οδικών αξόνων ως προς την επέμβαση σε περιπτώσεις αδυναμίας συνολικής αντιμετώπισης προβλημάτων λόγω εκτεταμένων χιονοπτώσεων και παγετού.

Εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δημάρχου Ιωάννη Συκιώτη, η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα που σημειώθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο την περασμένη Κυριακή (22/1). Ο κ. Συκιώτης ζήτησε συνεχή επικοινωνία, ετοιμότητα και ενημέρωση των φορέων και των πολιτών.

Το «παρών» στη σύσκεψη εκτός του Δημάρχου Καμένων Βούρλων, Ιωάννη Συκιώτη, έδωσνα ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Σανίδας, οι Αντιδήμαρχοι, Νικόλαος Παπαγρηγορίου και Λεωνίδας Πενταλιός, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ζώης Πολύζος, εκ μέρους του Α.Τ. Καμένων Βούρλων ο Υπαστυνόμος Β’ Ιωάννης Γεροθανάσης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγίου Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Κοτρώνης, ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου Λαμίας,  Δημοσθένης Βασιλείου, ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου Αταλάντης, Ιωάννης Πατούλης, η Διοικητής του Β’ Λιμενικού Τμήματος Αγίου Κωνσταντίνου, Ανθυποπλοίαρχος Χαραλαμπία Κρίμπα, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Δημήτριος Δημητρέλος, και ο Θεμιστοκλής Λιάσκος από το ΕΚΑΒ Λαμίας μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση