Φθιώτιδα: Νέα επιδείνωση του καιρού μέχρι το πρωί της Παρασκευής

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 15:04 Φθιώτιδα: Νέα επιδείνωση του καιρού μέχρι το πρωί της Παρασκευής

Σανίδας: «Προσοχή βραδυνές ώρες στις μετακινήσεις…»

Ανοιχτό είναι το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο στη Φθιώτιδα, παρά την ισχυρή χιονόπτωση που ξεκίνησε από τα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας το μεσημέρι της Τετάρτης (25/1).

Ο καιρός έκανε ένα μικρό «άνοιγμα» το μεσημέρι της Πέμπτης, όμως οι προβλέψεις και οι οδηγίες από την Πολιτική Προστασία, κάνουν λόγο για νέο χτύπημα της κακοκαιρίας στη Φθιώτιδα από το απόγευμα και μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Τα χιόνια έφτασαν μέχρι τα 500 μέτρα πολύ νωρίτερα από ότι περίμεναν οι μετεωρολόγοι, ωστόσο οι νέες προβλέψεις δίνουν σημαντική χιονόπτωση για τις επόμενες ώρες σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 800 μέτρων, όπως μας ενημερώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας.

Ο κ. Σανίδας νωρίτερα βρέθηκε σε όλα τα σημεία όπου υπήρξε σημαντική χιονόπτωση, όπως στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου μέχρι τη σήραγγα Τυμφρηστού, στα χωριά της ΔΕ Σπερχειάδας, στην Παύλιανη και τα υπόλοιπα ορεινά χωριά της Οίτης, καθώς και στο Δομοκό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κύμα κακοκαιρίας επικεντρώνεται στο δυτικό κομμάτι της περιφερειακής ενότητας. Ιδιαίτερη όμως προσοχή δίνεται και στην πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού όπου είχαμε επίσης σημαντική χιονόπτωση.

«Όλα τα μηχανήματα είναι στους δρόμους και ενεργούν διατηρώντας ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Ωστόσο θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στους φίλους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τςι βραδυνές ώρες που θα σημειωθεί παγετός», τονίζει στο LamiaReport o Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Σανίδας.

«Έχουμε φροντίσει και για τη ρίψη αλατιού, όμως οι οδηγοί θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της αστυνομίας και να ακολουθούν τις οδηγίες ώστε να φτάνουν με ασφάλεια στον προορισμό τους».

Δείτε όμορφες φωτογραφίες από διάφορα σημεία της χιονισμένης Φθιώτιδας:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση