Εγκαινίασε τα νέα γραφεία Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Φωκίδας ο Φάνης Σπανός

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 08:04 Εγκαινίασε τα νέα γραφεία Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Φωκίδας ο Φάνης Σπανός

Συζήτησε με μαθητές Γυμνασίου για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης…

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φωκίδας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας Γιώργου Δελμούζου, του Δημάρχου Δωρίδος Γιώργου Καπεντζώνη, αιρετών, υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και πλήθους εκπροσώπων φορέων και πολιτών.

Υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί συμφωνητικό παραχώρησης, με το οποίο:

  • Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παραχώρησε το κτίριο, όπου στεγάζονταν οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φωκίδας, για τις ανάγκες στέγασης του Α.Τ. Ευπαλίου.
  • Ο Δήμος Δωρίδος παραχώρησε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το δημοτικό ακίνητο των πρώην Σφαγείων, προκειμένου να φιλοξενήσει τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες.

Ακολούθως, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε το έργο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ Τ.Κ. ΕΥΠΑΛΙΟΥ Δ.Ε. ΕΥΠΑΛΙΟΥ», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Έργο, που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2022 και επέτρεψε τη μεταστέγαση των υπηρεσιών.

Μετά την τελετή των εγκαινίων και κατόπιν αιτήματος εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Ευπαλίου,  μαθήτριες και μαθητές της Γ΄ τάξης είχαν συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του μαθήματος «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή».

«Σήμερα, στο Ευπάλιο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός-«δεν εγκαινιάσαμε απλώς μια νέα υπηρεσία με τα γραφεία του αποκεντρωμένου Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φωκίδας. Παραδώσαμε μια νέα σύγχρονη δομή υποστήριξης της αγροτικής, κτηνοτροφικής και ιχθυοκαλλιεργητικής ανάπτυξης σε έναν τόπο με τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές! Και φυσικά, χαρήκαμε όλοι το αποτέλεσμα μιας έξυπνης κίνησης, της ανταλλαγής ακινήτων με τον Δήμο Δωρίδος, με την οποία - χάρη και στα σχετικά έργα - αποκτά σταθερή δωρεάν στέγη από τον δήμο το Α.Τ. Ευπαλίου και ανασυστήνεται η δική μας υπηρεσία!

»Ξεχωριστή στιγμή ήταν η παρουσία των μαθητριών και μαθητών από το Γυμνάσιο Ευπαλίου, με τους οποίους συζητήσαμε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο του μαθήματος Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή. Οι ερωτήσεις τους, απλές αλλά εύστοχες και διεισδυτικές, μας έδωσαν την ευκαιρία να μιλήσουμε για την προσπάθειά μας να βάλουμε ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη του τόπου μας, στη βελτίωση της ζωής μας. Κεντρικό μας μήνυμα προς τους νέους μας φίλους: Ιδιότητα πιο σημαντική από οποιαδήποτε πολιτική θέση και αξίωμα, είναι μία. Ο πολίτης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος τόνισε: «Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, υλοποιούμε τα έργα της Π.Ε. Φωκίδας, δείχνοντας το ενδιαφέρον μας για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, όσο και για τους υπαλλήλους που εργάζονται για αυτούς, εξασφαλίζοντας άριστες συνθήκες εργασίας. Ταυτόχρονα αναβαθμίζουμε μια παλιά περιοχή του Ευπαλίου όπου ήταν χώρος  χαράς και είχε μεταβληθεί σε σημείο μόλυνσης και κινδύνων».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση