Λαμία: Νέα πρόστιμα για τσιγάρο σε καταστήματα και θαμώνες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 08:12 Λαμία: Νέα πρόστιμα για τσιγάρο σε καταστήματα και θαμώνες

Εκτός λειτουργίας το 1142…

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και την απαγόρευση τσιγάρου σε κλειστούς χώρους.

Το τελευταίο 24ωρο, στη Λαμία βεβαιώθηκαν πέντε (5) νέα πρόστιμα σε βάρος δύο καταστημάτων και τριών φυσικών προσώπων.

Στη μία περίπτωση που αφορούσε καφετέρια στη Λαμία, εντοπίστηκαν τρεις πελάτες να καπνίζουν, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο από 100 ευρώ και 500 ευρώ στο κατάστημα. Η δεύτερη περίπτωση αφορά κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε κοντινή κοινότητα της Λαμίας, όπου επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ.

Τέλος δύο ακόμη πρόστιμα για τον αντικαπνιστικό είχαμε στη Θήβα, το ένα σε καφετέρια ύψους 500 ευρώ και το άλλο σε καπνιστή στο Σταθμό του ΟΣΕ παράβαση για την οποία προβλέπεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι το LamiaReport δέχεται πολλά παράπονα από αναγνώστες για τους «επιλεκτικούς» όπως αναφέρουν ελέγχους σε καταστήματα, ενώ την ίδια ώρα υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών καπνίζουν ανενόχλητοι εξυπηρετώντας πολίτες!

Προσθέτουν δε, ότι δεν μπορούν να καταγγείλουν πουθενά τις συγκεκριμένες συμπεριφορές, καθώς δε λειτουργεί ο αριθμός «1142». Το συγκεκριμένο νούμερο πρωτολειτούργησε τον Νοέμβριο του 2019 όχι μόνο για καταγγελίες, αλλά και για πληροφορίες σχετικά με τη διακοπή του καπνίσματος αλλά και για να ενημερώνει τους πολίτες το τι προβλέπει η νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος.

Εδώ και πολύ καιρό το συγκεκριμένο νούμερο φαίνεται ότι δεν υπάρχει.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση