Καλλιάνος: «Χιόνια ακόμα και στις βάρκες… της Πεντέλης» - Ισχυρός παγετός το Σάββατο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 15:07 Καλλιάνος: «Χιόνια ακόμα και στις βάρκες… της Πεντέλης» - Ισχυρός παγετός το Σάββατο

Τη δική του εκτίμηση για τον καιρό των επόμενων ημερών δίνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος και παίρνει θέση με τη σειρά του για τις καιρικές προγνώσεις των τελευταίων ημερών και τα χιόνια που έπονται… 

Ο Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε πως χιόνια θα πέσουν στην Αττική, αλλά στα ορεινά και στα ημιορεινά, ενώ με έναν καυστικό τίτλο αναφέρει πως «στην Αττική θα χιονίσει μέχρι τις βάρκες που είναι ντεκόρ στις ταβέρνες της Πεντέλης».

Σημειώνει πως θα έρθει περισσότερο κρύο στην Αττική, ενώ χιόνια αναμένονται τόσο την Παρασκευή, όσο και το Σάββατο. Ωστόσο, το χαμηλότερο υψόμετρο στο οποίο ο ίδιος «βλέπει» χιόνια είναι πάνω από τα 300 μέτρα, ήτοι σε κάποιες περιοχές των Βορείων Προαστίων.

Τέλος, αναφέρει πως από τις 7 Φεβρουαρίου έρχεται νέο κρύο χωρίς ωστόσο να αποτολμά κάποια πρόβλεψη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Στην Αττική θα χιονίσει μέχρι τις βάρκες... που είναι ντεκόρ στις ταβέρνες της Πεντέλης!

Αν κάποιος διαβάσει στο διαδίκτυο όλα όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες για τον επικείμενο “χιονιά”, το μόνο που θα καταφέρει να κάνει είναι να μπερδέψει τον εγκέφαλο του. Και θα συμβεί αυτό γιατί άλλοτε θα διαβάσει ότι θα έχουμε χιόνια από την Παρασκευή μέχρι τις βάρκες της Αττικής, άλλοτε ότι δεν ξέρουμε ακόμη τι θα γίνει και άλλοτε ότι δεν θα γίνει τίποτα.

Όπως λοιπόν και στην πραγματική ζωή, έτσι και στη Μετεωρολογική. Η αλήθεια είναι πάντοτε κάπου στη μέση.

Και εξηγούμαι:

Ναι, θα έρθει περισσότερο κρύο από την Παρασκευή. Ναι θα έχουμε πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας κατά τη διάρκεια της Παρασκευής. Ενώ, γρήγορα, από το βράδυ της Παρασκευής, ο καιρός θα γίνει «Βορείου ρεύματος» όπως λέμε στη Μετεωρολογία. Αυτό σημαίνει πως από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έως και το βράδυ του Σαββάτου οι περιοχές που χιονίζει θα είναι οι εξής:

  • Πήλιο
  • Σποράδες
  • Εύβοια
  • Αττική & Βοιωτία
  • Βορειοανατολικό Αιγαίο
  • Κυκλάδες
  • Κρήτη

Σε ποια υψόμετρα όμως θα χιονίσει;

Σίγουρα δεν θα χιονίσει μέχρι και τις βάρκες! Τα πιο χαμηλά υψόμετρα χιονόπτωσης θα είναι σε περιοχές του Πηλίου, της Βοιωτίας και του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Περίπου πάνω από τα 200-300 μέτρα.

Στην Αττική θα χιονίσει μέχρι τις βάρκες... που είναι ντεκόρ, στις ταβέρνες της Πεντέλης!

Κάνω αυτό το καθαρά χιουμοριστικό σχόλιο γιατί γράφτηκαν πολλά και ακούστηκαν άλλα τόσα. Τα υψόμετρα χιονόπτωσης κατά πάσα πιθανότητα για την Αττική θα είναι τα ακόλουθα :

  • Παρασκευή βράδυ : Πάνω από τα 600-700 μέτρα
  • Παρασκευή μεσάνυχτα : Πάνω από τα 500 μέτρα
  • Σάββατο ξημέρωμα : Πάνω από τα 300-350 μέτρα (οριακά σε κάποια Βόρεια Προάστια της Αττικής)
  • Σάββατο πρωί : Πάνω από τα 300-350 μέτρα (οριακά σε κάποια Βόρεια Προάστια της Αττικής)
  • Σάββατο μεσημέρι : Πάνω από τα 400-500 μέτρα

* Προσοχή: Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Κρήτης κυρίως το Σάββατο πάνω από τα 600-700 μέτρα.

Ισχυρός παγετός το Σάββατο το πρωί στα ορεινά - ημιορεινά

Θα επικρατεί ψύχος στα ορεινά της χώρας. Στους -13 με -14°C θα κατρακυλήσει η θερμοκρασία στα πιο ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, στους -10°C στα ορεινά της Κεντρικής Ελλάδας και στους -6°C στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Τώρα, τα μοντέλα "τάζουν" περισσότερο κρύο μετά την Τρίτη

Από την ερχόμενη Τρίτη 7 Φλεβάρη και μετά τάζουν τώρα τα μοντέλα περισσότερο κρύο. Να τα πιστέψουμε; Να βγούμε να το πούμε; Μήπως εκτεθούμε; Προτιμώ να μη μιλήσω και να το κάνω όταν έρθει η ώρα.
Προτιμώ να μην μιλήσω και να ενημερώσω έγκαιρα αλλά και σωστά τους πολίτες της χώρας.

Επιμένω: Η ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους, αγαπημένοι μου φίλοι!»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση