Λαμία: Την Πέμπτη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των πλημμυροπαθών του Κόμματος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 07:44 Λαμία: Την Πέμπτη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των πλημμυροπαθών του Κόμματος

Διαβάστε την ανακοίνωση - κάλεσμα των πλημμυροπαθών της Κοινότητας Κόμματος του Δήμου Λαμιέων σχετικά με την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει για τα έργα που έγιναν στην περιοχή τους και ευθύνονται για τη μεγάλη πλημμύρα του Δεκεμβρίου του 2021.

«Έχει περάσει ενάμιση μήνας από την έκδοση της Προσωρινής Διαταγής του Πρωτοδικείου Λαμίας για την επείγουσα εκτέλεση έργων που θα προστατεύουν τους κατοίκους και τους εργαζόμενους του Κόμματος αλλά και όλης της περιοχής της Νότιας Λαμίας από τις πλημμύρες.

Μόλις πριν δέκα μέρες και ενώ σύμφωνα με τα δελτία καιρού αναμένονταν έντονες βροχοπτώσεις, ξεκίνησαν οι κατασκευαστές του Ε65, να ανοίγουν εγκάρσιες τομές πάνω στον κλάδο του Ανισόπεδου Κόμβου Λαμίας. Η κίνηση αυτή μαρτυρά από μόνη της την παραδοχή ότι το συγκεκριμένο έργο ευθύνεται για την πλημμύρα που έπληξε τόσο σφοδρά την περιοχή στις 12 Δεκέμβρη του 2021.

Οι 3 τομές-τρύπες όμως που αποφάσισαν να φτιάξουν διαστάσεων 4Χ2 μέτρα όχι μόνο δεν αρκούν να απομακρύνουν τα νερά που εμποδίζει ο κόμβος να φτάσουν στην θάλασσα και γυρίζοντας προς τα πίσω πνίγουν την περιοχή, αλλά και μετά την αποδοχή αυτής της πρότασης από το Υπουργείο, μοιάζουν με εμπαιγμό στην αγωνία εκατοντάδων ανθρώπων που αντιμετώπισαν τον κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, που έχασαν μέσα στα λασπόνερα τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής και που 14 μήνες μετά ο εφιάλτης ξαναζωντανεύει κάθε φορά που βρέχει.

Τα τρία αυτά τεχνικά σύμφωνα με τους νόμους της υδραυλικής επιστήμης είναι ανεπαρκέστατα όχι μόνο για τις πλημμυρικές ροές αλλά ούτε για αποστράγγιση. Η μοναδική λύση είναι η ολική καθαίρεση του κλάδου του κόμβου σε μήκος ενός περίπου χιλιομέτρου και ανακατασκευή του με την χρήση υποστυλωμάτων (κοιλαδογέφυρα), μόνο έτσι θα υπάρχει απρόσκοπτη ροή των υδάτων προς την θάλασσα.

Η έκδοση της Προσωρινής Διαταγής του Πρωτοδικείου Λαμίας απέδειξε ότι το δίκιο των πολλών μπορεί να μπει πάνω από οποιαδήποτε συμφέροντα. Στις 16 Δεκέμβρη του 2022 έγινε η αρχή για να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα που δημιούργησαν οι κατασκευές των μεγάλων συγκοινωνιακών έργων που έγιναν στην περιοχή μας. Για την αντιμετώπιση του μέγιστου αυτού για την Λαμία προβλήματος χρειάζεται να γίνει δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 50 κάτοικοι του Κόμματος. Η εκδίκαση της αίτησης που αναβλήθηκε στις 15 Δεκέμβρη του 2022 θα γίνει την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στα Δικαστήρια Λαμίας.

Σε αυτόν τον δίκαιο και δύσκολο ταυτόχρονα αγώνα ζητάμε την συμπαράσταση όλων των πολιτών της Λαμίας, των φορέων, των αιρετών εκπροσώπων, των κινημάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η τελική νίκη θα είναι νίκη όλων μας, ελπίζουμε να αποκατασταθεί έστω εν μέρει η αδικία που έγινε σε βάρος όλων μας και σε βάρος του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε. Είναι απαράδεκτο ότι η αναζήτηση στο διαδίκτυο του όρου “Κόμμα Φθιώτιδας” να οδηγεί σε εικόνες χωριού βυθισμένου σε λίμνη και ανθρώπων που κάνουν εναγώνιες προσπάθειες να μην πνιγούν στη λάσπη

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση