«Πράσινο φως» για τρία ακόμη υδατορδρόμια στην Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 18:31 «Πράσινο φως» για τρία ακόμη υδατορδρόμια στην Εύβοια

Μετά την αδειοδότηση της Κύμης, σειρά παίρνουν Κάρυστος, Αλιβέρι και Αιδηψός, ενώ ετοιμάζονται Σκύρος, Αλόννησος, Σκόπελος, Χίος και Οινούσσες!

Γερές βάσεις ώστε να δημιουργήσει σύντομα το δικό της ολοκληρωμένο δίκτυο υδατοδρομίων έχει βάλει η Εύβοια καθώς μετά την αδειοδότηση της Κύμης, ανακοινώθηκε επίσημα η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τρία ακόμα υδατοδρόμια και συγκεκριμένα για τα λιμάνια της Κάρυστου, της Αιδηψού και του Αλιβερίου.

Σύμφωνα με την HellenicSeaplane που έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τα έργα, αυτό σημαίνει ότι οι τεχνικοί φάκελοι των υδατοδρομίων οδηγούνται προς την ολοκλήρωση και την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης των.

«Βάσει της περιβαλλοντικής έγκρισης που απέκτησαν οι 3 προορισμοί του νησιού, επικυρώνεται ότι τόσο οι χερσαίες εγκαταστάσεις όσο και οι πλωτές εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων δεν θα φέρουν επιπτώσεις τόσο στην υδάτινη επιφάνεια των λιμανιών, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο των υδατοδρομίων τους», αναφέρει η εταιρεία.

Η υλοποίηση του project της δημιουργίας των πέντε υδατοδρομίων στο νησί, είναι αποτέλεσμα της καλής επικοινωνίας και συνεχούς συνεργασίας μεταξύ της HellenicSeaplanes με τον Οργανισμό Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ), κάτι που αποδεικνύεται και από τη σημερινή συνάντηση τουΠροέδρου του ΟΛΝΕ, Σπύρου Γεροντίτη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της HellenicSeaplanes, Νικόλα Χαραλάμπους καθώς και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων σε Κάρυστο, Αιδηψό και Αλιβέρι καθώς και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι και την εκκίνηση των κατασκευαστικών έργων που αφορούν τις χερσαίες και υδάτινες εγκαταστάσεις τους.

Επιπλέον το υδατοδρόμιο στη Σκύρο είναι έτοιμο να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα, καθώς για την υποδομή έχει εγκριθεί η επικαιροποιημένη απόφαση μετά έργου του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ υπογράφηκε και η βεβαίωση αποδοχής του τεχνικού φακέλου από τον Υφυπουργό Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Σε ανάλογη φάση ωρίμανσης είναι και τα υδατοδρόμια σε Αλόννησο και Σκόπελο, ενώ στο προσκήνιο έρχονται και τα υδατοδρόμια σε Χίο και Οινούσσες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση