Γ. Οικονόμου: Στήριξη ύψους 85 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους για ζωοτροφές - Τις επόμενες ημέρες οι πληρωμές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 07:48 Γ. Οικονόμου: Στήριξη ύψους 85 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους για ζωοτροφές - Τις επόμενες ημέρες οι πληρωμές

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στέκεται έμπρακτα στους Έλληνες κτηνοτρόφους και προχωρά σε στήριξη ύψους 85.949.158 ευρώ», δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. 

Σήμερα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εξέτασης των αιτήσεων και εκδόθηκε η Απόφαση Ένταξης των δικαιούχων, με βάση την με αρ. 3540/15.12.2022, πρόσκληση του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» του ΠΑΑ 2014-2022.

Συγκεκριμένα εντάσσονται 65.974 δικαιούχοι με συνολικό ποσό στήριξης 85.949.158 ευρώ.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:

«Η δέσμευσή μας για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και τον περιορισμό του αποτυπώματος της αύξησης του κόστους ως συνέπεια των εξωγενών κρίσεων γίνεται πράξη.

Οι κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας και όλης της Ελλάδας θα δουν σε λίγες μέρες τα χρήματα να πιστώνονται, στήριξη που θα τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στην ανάγκη για την αγορά ζωοτροφών.

Από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο πλευρό των κτηνοτρόφων μας. Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα γίνεται ακόμη πιο επιτακτική μετά την αύξηση του κόστους, η οποία προκλήθηκε αλυσιδωτά από τις εξωγενείς κρίσεις, σε ένα περιβάλλον διεθνούς αστάθειας.

Οι κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας και όλης της Ελλάδας θα ενισχυθούν στην πράξη. Πρόκειται για μία ενίσχυση που θα έχει άμεσο αντίκτυπο σε μια αλυσίδα επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος αδιαπραγμάτευτα βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών της Κυβέρνησής μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση