Τσαγκαράδα: Ο προορισμός στο Πήλιο με τη δική του ομορφιά και χάρη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 12:28 Τσαγκαράδα: Ο προορισμός στο Πήλιο με τη δική του ομορφιά και χάρη

Ένα πανέμορφο χωριό μέσα στην υπέροχη φύση του βουνού των Κενταύρων - Δείτε τις φωτογραφίες.

Κάθε χωριό του Πηλίου, αδιαμφισβήτητα, έχει τη δική του ομορφιά και χάρη. Υπάρχουν, όμως, κάποια χωριά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον περισσότερο από τα υπόλοιπα. Κι αυτό γιατί διαθέτουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και αύρα, που τα καθιστά πραγματικά ακαταμάχητα.

Όπως συμβαίνει και με την Τσαγκαράδα, η οποία ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία στους επισκέπτες της, κερδίζοντάς τους όλους από την πρώτη στιγμή που θα βρεθούνε σε αυτήν. Όσο για τη φύση ολόγυρά της; Χωρίς δεύτερη σκέψη προκαλεί δέος και θαυμασμό.

Έτσι, όσοι θέλουν να απολαύσουν το μεγαλείο της φύσης  που χαρακτηρίζει το Πήλιο, συνδυαστικά με τη θαλασσινή ατμόσφαιρα σε κοντινή απόσταση από το χωριό, η Τσαγκαράδα μπαίνει στην κορυφή της λίστας με τους προορισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Το όμορφο αυτό χωριό συναντάται στο ανατολικό τμήμα του Πηλίου και σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από το κέντρο του Βόλου. «Βουτηγμένη» στην καταπράσινη φύση του βουνού των Κενταύρων ξεχωρίζει για την απεριόριστη θέα στα νερά του Αιγαίου, και γι’ αυτό αποτελεί δημοφιλή προορισμό παντός καιρού.

Το χωριό διαθέτει αρχοντικά και κτίσματα που ακολουθούν με σεβασμό τις επιταγές της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, πετρόκτιστα σοκάκια, παραδοσιακές ταβέρνες και όμορφα διαμορφωμένους ξενώνες, ενώ χωρίζεται και σε τέσσερις επιμέρους συνοικίες.

Η Αγία Παρασκευή, με σήμα κατατεθέν τον αιωνόβιο πλάτανο και την ομώνυμη εκκλησία είναι και η πιο δημοφιλής. Η πλατεία των Ταξιαρχών, από την άλλη, είναι η παλαιότερη συνοικία του χωριού, ενώ η τρίτη χρονολογικά είναι εκείνη του Αγίου Στεφάνου. Τέλος, η πλατεία της Αγίας Κυριακής εντοπίζεται στο νότιο τμήμα της Τσαγκαράδας. Στα πιο χαρακτηριστικά σημεία του χωριού, η κεντρική πλατεία με τον αιωνόβιο, τεράστιο γεροπλάτανο τα κλαδιά του οποίου σκεπάζουν σχεδόν όλο το πλακόστρωτο στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής.

Τσαγκαράδα: Πεζοπορία για να γνωρίσετε τη φύση στην ευρύτερη περιοχή

Όσοι δηλώνετε οπαδοί της πεζοπορίας, μην παραλείψετε να πάρετε το μονοπάτι που ξεκινάει από την Τσαγκαράδα, και πιο συγκεκριμένα την Αγία Παρασκευή και, μετά από πορεία μέσα στο δάσος, καταλήγει στο χωριό της Νταμούχαρης. Σε κοντινή απόσταση από το χωριό βρίσκονται φημισμένες παραλίες του Πηλίου όπως οι Φακίστρα, Μυλοπόταμος, Άγιος Ιωάννης, Παπά Νερό κ.α.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση