Ιανουάριος με δράσεις για το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 18:40 Ιανουάριος με δράσεις για το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Σε Χαλκίδα, Καρπενήσι, Λιβαδειά, Λαμία…

Τον πρώτο μήνα του νέου έτους οι Μονάδες Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λαμία, υλοποίησαν σειρά από δράσεις και παρεμβάσεις σε τέσσερις συνολικά νομούς της Περιφέρειας.

Στο Νομό Εύβοιας και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας πραγματοποίησε δράση προσέγγισης χρηστών στο δρόμο παρέχοντας συμβουλευτική για ζητήματα που αφορούν στην εξάρτηση, ενώ παράλληλα διένειμε και είδη επισιτισμού στους συμμετέχοντες.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης με στελέχη του Επιστημονικού προσωπικού της Μονάδας του ΟΚΑΝΑ Χαλκίδας, τον κ. Παύλο Αϊβαζίδη, Γενικό Ιατρό και Αναπληρωτή Υπεύθυνο ΜΟΘΕ Χαλκίδας και τις κυρίες Σταυρούλα Κόλλια, Παθολόγο, Βασιλική Χριστοπούλου και Γεωργία Σιδέρη, Ψυχολόγους και Ηλιάννα Γιώτα, Νοσηλεύτρια, με στόχο την εκατέρωθεν ενημέρωση για τις υπηρεσίες που παρέχουν οι δύο δομές και την ενδεχόμενη σύμπραξη σε κοινές δράσεις και παρεμβάσεις.

Στο Νομό Ευρυτανίας, η Κινητή Μονάδα επισκέφτηκε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου και συνομίλησε με την κα Μαρία Κουτσολουκά, Ψυχίατρο και τις κυρίες Βασιλική Πιστιόλη και Νεκταρία Γενιτσαροπούλου, Κοινωνικές Λειτουργούς, με στόχο τη διασύνδεση και την ενδεχόμενη συνεργασία.

Στη Βοιωτία, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας συμμετείχε σε προγραμματισμένη συνάντηση στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λεβαδέων όπου συνομίλησε με τις κυρίες Ελένη Μακρή, Κοινωνική Λειτουργό και Συντονίστρια του Κέντρου και Μαρίνα Πολυτάρχου, Κοινωνική Λειτουργό, για τις ανάγκες των πολιτών που απευθύνονται στις δύο δομές και την προοπτική συνεργασίας σε επίπεδο συμβουλευτικής υποστήριξης και δράσεων προς την τοπική κοινωνία.

Τέλος, με αφετηρία τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αγκαλιάς στις 24 Ιανουάριου, μέλη του προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας, βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Λαμίας (Πλατεία Πάρκου), σε μία δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, επικοινωνώντας ένα μήνυμα ενθάρρυνσης και υποστήριξης στον αγώνα κάθε ατόμου και οικογένειας που βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της εξάρτησης.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση