Πέντε πυρκαγιές μέσα σε λίγες ώρες στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 12:39 Πέντε πυρκαγιές μέσα σε λίγες ώρες στη Φθιώτιδα

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί το έδαφος είναι ξερό αφού δε σημειώθηκαν φέτος αξιόλογες βροχοπτώσεις…

Δεν προλάβαιναν να τρέχουν σε πυρκαγιές το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου οι Πυροσβέστες, με τρεις μάλιστα από αυτές να είναι επικίνδυνες και να καίνε αρκετά στρέμματα!

Το παράξενο και θα σημειώναμε το ανησυχητικό, είναι ότι αυτές σημειώνονται πριν καλά καλά φύγει ο χειμώνας και ενώ κάποια από τα βουνά μας είναι ακόμη στρωμένα με παγωμένο χιόνι!

Σύμφωνα πάντως με τους πυροσβέστες η γη αυτό το φθινόπωρο - χειμώνα, δε δέχτηκε σημαντική ποσότητα βροχοπτώσεων και το έδαφος, κάτω από το στρώμα πάγου είναι ξερό!

Μόνο η πρωινή και η βραδυνή «δροσιά» διασώζει τα πράγματα και βοηθά, όπως και στην περίπτωση των χθεσινών πυρκαγιών.

Επίσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι συγκεκριμένες πυρκαγιές σε ποσοστό 90% ξεκινούν από ανθρώπινη δραστηριότητα, το μόνο που μπορούμε να επισημάνουμε είναι ΠΡΟΣΟΧΗ! Και από την άλλη οι ανακριτικές υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους και να ρίξουν πρόστιμα.

Έτσι για να σταματήσουμε να μετράμε καμένα στρέμματα.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι στην πυρκαγιά στον Τυμφρηστό που εκδηλώθηκε στις 12:22’ αποτεφρώθηκαν 20 στρέμματα δασικής έκτασης.

Για την κατάσβεσή της ενήργησαν 22 πυροσβέστες με 5 οχήματα και μια υδροφόρα του Δήμου Μακρακώμης.

Στην πυρκαγιά του Ασβέστη που εκδηλώθηκε με διαφορά μερικών λεπτών (12:25’), αποτεφρώθηκαν  30 στρέμματα αν και τέθηκε μέσα σε δύο ώρες υπό έλεγχο από 10 πυροσβέστες και δύο οχήματα.

Μία ώρα αργότερα δύο μικρές εστίες πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν σε Ξυνιάδα και Δομοκό και τέλος μία πιο σημαντική πυρκαγιά είχαμε στο Ζέλι. Από τις 17:10’ μέχρι και τις 23:00’ το βράδυ έγιναν στάχτη 30 στρέμματα δασικής έκτασης. Ενήργησαν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι για σήμερα Κυριακή 26 Φεβρουαρίου από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής απευθύνουν έκκληση να αποφύγουμε εκδηλώσεις και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά λόγω των ισχυρών νοτιάδων που πνέουν σε πολλές περιοχές.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση