1ο Thermopylae Forum: Πως η γραφειοκρατία καθυστερεί την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 08:40 1ο Thermopylae Forum: Πως η γραφειοκρατία καθυστερεί την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων

Μόλις 9 ιαματικές πηγές έχουν άδεια και ένδειξη καλής λειτουργίας σε ένα σύνολο άνω των 800! Η πρόταση για δημιουργία παγκόσμιου Αμφικτυονικού Χωριού…

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε στο πλαίσιο του 1ου Thermopylae Forum για την αξιοποίηση των Φυσικών Πόρων και για την Τουριστική Ανάπτυξη. Στο πάνελ βρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος ΑΕ», Πασχάλης Μπουχώρης και ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς.

Στην απλή ερώτηση που δικαιούται ο καθένας από μας να κάνει σχετικά με τη μη αξιοποίηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων όπως είναι οι ιαματικές πηγές, ο κ. Πολίτης περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο το πόση γραφειοκρατία πρέπει να ξεπεράσουν για να ωριμάσει και να φτάσει στη δημοπράτηση ένα έργο, όπως για παράδειγμα της περίπτωσης των πηγών των Καμένων Βούρλων, αλλά και την απίστευτη άρνηση δημόσιων υπηρεσιών να συνεργαστούν, όπως συνέβη στην περίπτωση των Λουτρών Πλατυστόμου!

Δείτε το βίντεο:

Από την πλευρά του ο κ. Μπουχώρης έδωσε με αριθμούς την όχι και τόσο ενθαρρυντική εικόνα σχετικά με τις ιαματικές πηγές που έχουν αναγνωριστεί και έχουν την ένδειξη καλής λειτουργίας.

Συγκεκριμένα από τις 800 και πλέον πηγές στην Ελλάδα, μόλις οι 81 έχουν άδεια κι ακόμη 40 έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση. Από αυτές μόνο οι 33 έχουν σήμα λειτουργίας και μόλις οι 9 έχουν πάρει την έγκριση «καλής λειτουργίας».

Δείτε το βίντεο:

Το όνειρό του για τη δημιουργία αμφικτυονικού χωριού στην ευρύτερη περιοχή σε μια έκταση 1.000 στρεμμάτων που θα χρησιμοποιήσουν οι 193 χώρες του ΟΗΕ, μοιράστηκε στο Forum ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση