1ο «Thermopylae Forum»: Αναβαθμίζεται ο ιστορικός χώρος των Θερμοπυλών - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 13:24 1ο «Thermopylae Forum»: Αναβαθμίζεται ο ιστορικός χώρος των Θερμοπυλών - ΒΙΝΤΕΟ

Τι είπαν Λίνα Μενδώνη, Χρήστος Σταϊκούρας και Θύμιος Καραΐσκος στο 1ο «Thermopylae Forum».

Βγήκαν και ειδήσεις στο Στρατηγικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Λαμία με θέμα «Κοινωνία και Πολιτισμός στο Επίκεντρο της Περιφερειακής Ανάπτυξης»

Όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο χώρο των Θερμοπυλών πέρα από τα έργα που θα γίνουν με τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα γίνει και αναβάθμιση του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, όπου φιλοξενήθηκαν και οι εργασίες του 1ου «Thermopylae Forum».

Μάλιστα μέρος του έργου αναβάθμισης θα χρηματοδοτήσει και το Ίδρυμα Ωνάση, μετά από παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος τόνισε ότι η συνεργασία του Δήμου Λαμιέων με το Υπουργείο Πολιτισμού έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δείτε βίντεο με ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία της Υπουργού Πολιτισμού:

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα της γραφειοκρατείας, όπως και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε έναν σύντομο απολογισμό των όσων ειπώθηκαν στο 1ο «Thermopylae Forum» για τις Θερμοπύλες.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος ευχαρίστησε τον Υπουργό Οικονομικών για την χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Ωνάση και μίλησε για τα έργα που θα γίνουν στο Καινοτιμικό Μουσείο και στο χώρο των Θερμοπυλών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση