Φθιώτιδα: «Φλέρταρε» με το μηδέν ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 08:08 Φθιώτιδα: «Φλέρταρε» με το μηδέν ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές ΦΩΤΟ INTIME

-2,5ο C τα ξημερώματα στο ορεινό Μαυρολιθάρι Φωκίδας…

Τη φήμη του ως γδάρτης επιβεβαίωσε για μία ακόμη χρονιά ο Μάρτιος, με την ορεινή χώρα να ξυπνά με θερμοκρασίες γύρω και κάτω από το μηδέν, τη Δευτέρα.

Στο ορεινό Μαυρολιθάρι Φωκίδας, το θερμόμετρο στις 03:10’ τα ξημερώματα έδειχνε -2,5ο από τις χαμηλότερες σε κατοικημένες περιοχές, καθώς αν ανατρέξουμε στα ψηλά του γειτονικού Παρνασσού, θα δούμε ότι ο υδράργυρος κατρακύλησε ακόμη περισσότερο.

Ωστόσο γύρω από το μηδέν είχαμε σε αρκετές περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ενδεικτικά:

Μυρίκη Καρπενησίου 0.2 °C στις 07:20’

Βαθιά Λογγά Αμφίκλειας 0.6 °C στις 03:30’

Καρπενήσι 1 °C στις 07:10’

Λιβάδι 1.1 °C στις 09:10’

Αράχωβα 1.4 °C στις 06:10’

Η πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, Λαμία, «ξύπνησε» 7,6 βαθμούς το πρωί, θερμοκρασία που είναι η χαμηλότερη των τελευταίων 7 ημερών.

Αιτία της σημαντικής πτώσης της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το meteo.gr, είναι οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι ειδικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, με εντάσεις που θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση