Το 30ο Νηπιαγωγείο Λαμίας στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας 2023 (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 11:36 Το 30ο Νηπιαγωγείο Λαμίας στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας 2023 (ΦΩΤΟ)

Stem και Εκπαιδευτική Ρομποτική: Η πόλη που ονειρεύομαι να ζήσω - Smart cities.

Οι μικροί μας μαθητές, ηλικίας 4-5 ετών, με οδηγό τη φαντασία τους, με πολλή αγάπη και όρεξη για δουλειά, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, δημιούργησαν μια  μακέτα που απεικόνιζε την πόλη της Λαμίας, όπως την ονειρεύονται.

Το ρομποτάκι μας Bee-bot μεταμορφώνεται σε φεγγαράκι και με οδηγό τη Λίνα τη μονοκερίνα, επισκέφτεται εννιά σταθμούς - αναφοράς:

Την παιδική χαρά της γειτονιάς μας με στόχο οι πολίτες να ενημερωθούν σχετικά με θέματα ανακύκλωσης, γι' αυτό και οι μαθητές μας επιθυμούν την τοποθέτηση έξυπνων κάδων ανακύκλωσης στους δρόμους της πόλης μας, έξυπνα φανάρια για την αντιμετώπιση κυκλοφοριακού προβλήματος, επιζητούν προσβασιμότητα για όλους τους πολίτες στο Δημοτικό Θέατρο και στο Γήπεδο της πόλης, πάρκινγκ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πράσινη μετακίνηση με ποδήλατα, πολλά πάρκα με λουλούδια και πράσινα δέντρα, μεγάλα και πλατιά πεζοδρόμια, Αιολική ενέργεια στο Κάστρο της Λαμίας, Ηλιακή ενέργεια στα σπίτια και στα κτίρια της πόλης, εν συνεχεία μεταφέρουν τις ιδέες τους για την πόλη που ονειρεύονται να ζήσουν μελλοντικά στο Δήμαρχο, πληροφορούν έπειτα τα μεγαλύτερα παιδιά που φοιτούν στο γειτονικό μας 16ο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο και η διαδρομή του ρομπότ μας λήγει στο δικό μας το σχολείο, το 30ο Νηπιαγωγείο Λαμίας.

Μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία με τη φοίτησή τους στο Νηπιαγωγείο :

  • Μαθαίνουν να χειρίζονται την τεχνολογία με υπευθυνότητα
  • Αποκτούν ψηφιακές δεξιότητες
  • Εξασκούνται στη δημιουργική σκέψη και τη λύση αποφάσεων
  • Μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά και επιπλέον αναπτύσσουν δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τον πολίτη του 21ου αιώνα

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για την υλοποίηση της δράσης αυτής ήταν οι Νηπιαγωγοί κ. Σκαρμούτσου Ειρήνη-Χρυσοβαλάντου, Προϊσταμένη της σχολικής μονάδας και η κ. Βάρσου Βασιλική.

Θερμά συγχαρητήρια στους λιλιπούτειους μαθητές μας αλλά και στους γονείς, οι οποίοι στηρίζουν τις δράσεις των παιδιών και στέκονται αμέριστα κοντά στις εκπαιδευτικούς. Και φυσικά σ όλα τα παιδιά των σχολείων όλων των βαθμίδων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό με αξιόλογες παρουσιάσεις!

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση