Καιρός: Για βροχές και καταιγίδες «κατηγορίας 3» προειδοποιεί το meteo

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 15:22 Καιρός: Για βροχές και καταιγίδες «κατηγορίας 3» προειδοποιεί το meteo

Νέα ενημέρωση για το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα εξέδωσε το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 16/3 και της Παρασκευής 17/3 σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά με τα περισσότερα και πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά και νότια. Αιτία για αυτή τη διάρκεια και ένταση των φαινομένων είναι η σχετικά αργή κίνηση ενός βαρομετρικού χαμηλού από το Ανατολικό Αιγαίο προς την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Κακοκαιρία: Πού αναμένονται βροχές σήμερα

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 16/3 αναμένονται: 

- Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα του Αιγαίου, ενώ βροχές αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά πεδινά τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται πιο τοπικές και πρόσκαιρες βροχές. 

- Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

- Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ τοπικά στη βόρεια χώρα χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε ημιορεινά τμήματα. 

- Οι άνεμοι γενικά βόρειοι έως 6-7 μποφόρ.

- Μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και νότια.

- Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 16/3 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (μέτρια).

«Καμπανάκι» για τις βροχοπτώσεις της Παρασκευής - Επεισόδιο κατηγορίας 3

Δείτε το χάρτη του meteo.gr:

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (17.03.2023) αναμένονται: 

  • Βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα και στο νότιο Αιγαίο. Οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη αναμένεται να είναι τοπικά έντονες και να έχουν διάρκεια. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τα βόρεια προς τα νότια, αλλά θα διατηρηθούν στα νότια νησιωτικά τμήματα.
  • Στο Νότιο Αιγαίο αναμένονται και τοπικές καταιγίδες που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.
  • Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας.
  • Οι άνεμοι γενικά βόρειοι έως 6-7 μποφόρ.
  • Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και νότια.
  • Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 17/03 κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Το παρακάτω γράφημα δείχνει το εκτιμώμενο ύψος αθροιστικής βροχόπτωσης και τις περιοχές ισχυρότερων φαινομένων κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 16/03 και της Παρασκευής 17/03.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση