Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο για την τραγωδία των Τεμπών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 23:35 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο για την τραγωδία των Τεμπών

Ο χώρος γέμισε από μαύρα μπαλόνια, σύμβολο της θλίψης και της οργής για τις ενέργειες που δεν έγιναν και οδήγησαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης Παμφθιωτικής Απεργίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο ΠΕ Φθιώτιδας…

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και φοιτητές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ), για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης Παμφθιωτικής Απεργίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, την Πέμπτη (16/3) το απόγευμα στην πλατεία Διάκου.

Εξαιτίας της βροχής, η διαμαρτυρία τελικά πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων ψυχών.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Φυσικής, Σωκράτης Βαρελογιάννης και ακολούθησε η τοποθέτηση της Προέδρου του ΕΚΠΕΦ Σοφίας Ανεστοπούλου, που μίλησε και ως μητέρα για τα αδικοχαμένα παιδιά του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Συμβολικά μάλιστα ο χώρος γέμισε από μαύρα μπαλόνια, με την κα Ανεστοπούλου να περιλαμβάνει στην ομιλία της το ποίημα που έγραψε για την τραγωδία, η γνωστή στιχουργός Ελεάνα Βραχάλη, «Το μαύρο μου μπαλόνι»!

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας, Ηλίας Κεφαλάς, το μέλος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Φθιώτιδας Μαρία Κοκκίνη, οι υποψήφιοι Βουλευτές με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Πάπουτσας και Βασιλική Λάζου και το μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μάνος Γέμελος.

Παρευρέθηκαν επίσης οι υποψήφιοι Βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Τσώνης, Κωνσταντίνα Αντεριώτη, Αντώνης Παπαγόρας, Νίκος Μπέτσιος, Βασίλης Μαστρογιάννης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Ιακωβής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Σωματείων, Συλλόγων και Συντονιστικές Επιτροπές Εργαζομένων.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση