Πρόστιμα από το Λιμεναρχείο Στυλίδας σε ερασιτέχνες αλιείς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 16:15 Πρόστιμα από το Λιμεναρχείο Στυλίδας σε ερασιτέχνες αλιείς

Κατασχέθηκαν ζωντανά ολοθούρια…

Οι περιπολίες των στελεχών του Λιμεναρχείου Στυλίδας είχε ως αποτέλεσμα στον εντοπισμό ερασιτέχνη αλιέα στο Μαλιακό κόλπο, που ψάρευε με ξένο επαγγελματικό σκάφος, χωρίς να επιβαίνει σε αυτό ο νόμιμος ιδιοκτήτης του.

Του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο, ενώ πρόστιμο θα εισπράξει και ο ιδιοκτήτης του σκάφους, που είναι συγγενής του πρώτου, καθώς διαπιστώθηκε η ύπαρξη ληγμένων σωστικών μέσων.

Πρόστιμο όμως επιβλήθηκε και σε έναν ακόμη ερασιτέχνη αλιέα στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου Φθιώτιδας, καθώς εντοπίστηκε να έχει αλιεύσει 83 ζώντα άτομα ολοθούρια,  είδος παντελώς απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία.

Τα ανωτέρω κατασχέθηκαν κατά τα προβλεπόμενα ενώ τα κατασχεθέντα ζώντα αλιεύματα επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατ’ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων και στις δύο περιπτώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση