Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής "Κυριακή στο χωριό ξανά" στο Μπράλο (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 12:15 Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής "Κυριακή στο χωριό ξανά" στο Μπράλο (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ "Κυριακή στο χωριό ξανά" με τον Κωστή Ζαφειράκη, που πραγματοποιήθηκαν στο Μπράλο, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023.

Η ταξιδιωτική εκπομπή μας "ταξίδεψε" στον κόσμο της τηλεόρασης και παρότι ο καιρός δεν υπήρξε απόλυτος σύμμαχός μας, το αποτέλεσμα ήταν άρτιο χάρη στο εξαιρετικό συνεργείο και τον επαγγελματισμό τους, στην άψογη συνεργασία διοργανωτών, χορευτικών, χορωδίας και ορχήστρας, στην υπομονή και καλή διάθεση των εμπλεκομένων και του κοινού και στις ακούραστες νοικοκυρές του χωριού, που περίμεναν αδιαμαρτύρητα μέχρι να παρουσιάσουν τα πεντανόστιμα φαγητά που μαγείρεψαν.

Μία συλλογική προσπάθεια άξιας συγχαρητηρίων, που δεν θα επιτυγχάναμε χωρίς την εθελοντική πρωτοβουλία και στήριξη των δημοτών, συλλόγων και επαγγελματιών του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε:

  • Στον παρουσιαστή Κωστή Ζαφειράκη και στην υπέροχη ομάδα του.
  • Στον πρωτεργάτη και ακαταπόνητο Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μπράλου, τα μέλη του οποίου ήταν επί ποδός για μέρες, μεριμνώντας για όλες τις προετοιμασίες και φροντίζοντας τις ανάγκες και επιθυμίες του τηλεοπτικού συνεργείου.
  • Στους χοροδιδάσκαλους και στα χορευτικά μας - Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Αμφίκλειας "Η Δαδιώτικη Εστία", Χορευτικά Τμήματα Συλλόγων Γυναικών Ελάτειας & Κάτω Τιθορέας - που παρουσίασαν τους παραδοσιακούς χορούς και τις φορεσιές του τόπου μας.
  • Στα αηδόνια μας κα Ανδριάνα Μόκα και κ. Γιάννη Τσαπρούνη, που πλαισίωσαν τους χορούς και στην υπέροχη ορχήστρα τους - Γιάννη Καραστάμο & Δημοσθένη Στεργιάννη (κλαρίνο), Σάκη Καρακώστα (βιολί), Δημήτρη Ρούσκα (κρουστά) και Νίκο Χονδραλή (λαούτο).
  • Στη χορωδία (μικτή ενηλίκων & παιδική) Παραρτήματος Κάτω Τιθορέας του Ωδείου "Γερμανός ο Μελωδός" της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στον Χοράρχη Ανάργυρο Βλάχο και στις καθηγήτριες Εύη Γούβαλη & Μαργαρίτα Παλαιολόγου, για τις μαγικές στιγμές που μας χάρισαν.

  • Στον κ. Γιώργο Κάμπα για την ηχητική κάλυψη και στον κ. Δημήτρη Αλτάνη - ιδιοκτήτη του Ξενώνα Τετράπολις στο Παλαιοχώρι - για τη δωρεάν διάθεση δωματίων στα μέλη του συνεργείου.
  • Στις νοικοκυρές που μαγείρεψαν και σε όλους τους Μπραλιώτες που συνέδραμαν με όποιον τρόπο μπορούσαν. Είναι πάρα πολλοί για να τους ονομάσουμε ξεχωριστά.
  • Στην Αντιδήμαρχο ΔΕ Αμφίκλειας Πετρούλα Τσιρνόβα, στον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Κων/νο Τσιάμη και στον Πρόεδρο Κοινότητας Μπράλου κ. Ηλία Καρμίρη για την καθοριστική συμβολή τους.
  • Σε όλο τον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει ζωντανά το γύρισμα και να μας μεταδώσει τη θετική του ενέργεια και
  •   Τελευταία θα αφήσω την ενορχηστρώτρια του όλου εγχειρήματος και συνδετικό κρίκο με την εκπομπή, την υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου μας κα Δήμητρα Αθανασάκου.

 

Μία απαιτητική μέρα αλλά εμπειρία ζωής για όλους μας ήταν η 18η Μαρτίου 2023, η οποία αν και κουραστική άφησε ως επίγευση ένα ευχάριστο κλίμα, δεσμούς φιλίας και μία υπόσχεση για επιστροφή της εκπομπής στα μέρη μας. Όλα αποτέλεσμα συνεργασίας, εθελοντικής προσφοράς και αρωγής του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, που ως μοναδικό στόχο είχε την προβολή στον απανταχού ελληνισμό της παράδοσης, των αξιοθέατων και του πολιτισμού μας.

Εν αναμονή, λοιπόν, της ημερομηνίας που θα προβληθεί η εκπομπή από την ΕΡΤ3, περί τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου. Μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση