Στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Λαμίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων του ΟΑΕΔ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 12:55 Στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Λαμίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων του ΟΑΕΔ

Μισθολογική ωρίμανση και μόνιμη εργασία ζητεί η ΠΟΕΔΗΝ…

Με 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου Λαμίας σήμερα στις 12:00’ το μεσημέρι τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λαμίας και Κέντρα Υγείας, αντιδρούν στη συνεχιζόμενη ομηρία των συναδέλφων τους με πρόγραμμα ΟΑΕΔ αλλά και των Συμβασιούχων.

Διεκδικούν:

1)ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ Κ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

2)ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε και την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ

ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Στις Μονάδες του ΕΣΥ και κυρίως στα Νοσοκομεία εργάζονται 3000 Υγειονομικοί πρώτης γραμμής που στην περίοδο της πανδημίας προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες με αυτοθυσία και σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για έβδομο χρόνο με συνεχείς ετήσιες ανανεώσεις των συμβάσεων.

Όμως συμβαίνει το  εξής απίστευτο και όμως αληθινό.

Οι συνάδελφοι αμείβονται με χαμηλότερους μισθούς από τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη που τώρα λαμβάνει και νέα αύξηση.

Προσελήφθησαν με τον εισαγωγικό μισθό πριν επτά χρόνια και παραμένουν χωρίς μισθολογική ωρίμανση.

Απαγορεύεται από το πρόγραμμα η μισθολογική ωρίμανση στα κλιμάκια όπως συμβαίνει σε όλους τους Δημόσιους υπαλλήλους.

Δεν λαμβάνουν επιδόματα τέκνων, παραμεθόριων περιοχών όσοι εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές, μεταπτυχιακών σπουδών κλπ. Δεν επιτρέπεται να κάνουν πάνω από δύο αργίες και 4 νύκτες το μήνα. Έτσι στερείται τα Νοσοκομεία έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό στις βάρδιες και επιβαρύνονται οι υπόλοιποι λιγοστοί εργαζόμενοι.

Διεκδικούμε την μονιμοποίηση των 3000 εργαζομένων που εργάζονται για έβδομο συνεχή χρόνο μέσω ΟΑΕΔ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όπως δεσμεύτηκε εν μέσω πανδημίας η πολιτεία.

Διεκδικούμε ισότιμη μισθολογική μεταχείριση.

Διεκδικούμε την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Διεκδικούμε την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ μέσω και των άλλων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ (Προγράμματα απασχόλησης μακροχρόνιων ανέργων 55 – 67, Προγράμματα προεργασίας ανέργων 18 – 29 κλπ)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση