Νέες στάσεις και στέγαστρα για τις συγκοινωνιακές δομές του Αστικού ΚΤΕΛ από το Δήμο Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 17:33 Νέες στάσεις και στέγαστρα για τις συγκοινωνιακές δομές του Αστικού ΚΤΕΛ από το Δήμο Λαμιέων

Εικοσιέξι (26) νέες στάσεις και στέγαστρα των αστικών γραμμών για την άριστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, στο κέντρο της Λαμίας αλλά και περιμετρικά σε όλη την πόλη, τοποθέτησε ο Δήμος Λαμιέων, στα πλαίσια της συνολικότερης αναβάθμισης των σύγχρονων συγκοινωνιακών δεδομένων στον πολεοδομικό ιστό της πόλης αλλά και κατ’ επέκταση του Αστικού ΚΤΕΛ Λαμίας.

Η πλήρης αναμόρφωση των στάσεων με τα νέα στέγαστρα διαμορφώνουν νέες συγκοινωνιακές συνθήκες ανετότερες, με μέγιστη ασφάλεια για τους μαθητές και ευρύτερα το επιβατικό κοινό, με τις παρεμβάσεις να καλύπτουν το σύνολο των διαδρομών αλλά των συνοικιών της Λαμίας με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Τα στέγαστρα των στάσεων είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας και μεγάλης διάρκειας ζωής και φιλικά προς το περιβάλλον καθώς θα τροφοδοτούνται από αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας με φωτισμό τύπου LED.

Επίσης διακρίνονται για την σύγχρονη αρχιτεκτονική μορφή τους, παρέχοντας μέγιστη λειτουργικότητα και πρακτικότητα. Παρέχουν την απαραίτητη προστασία στους χρήστες των αστικών συγκοινωνιών από τις καιρικές συνθήκες κατά το χρόνο αναμονής τους, εξασφαλίζοντας την ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις με εξαίρεση εκείνη που έχει τοποθετηθεί η διαφήμιση ή και ο χάρτης των αστικών συγκοινωνιών ή οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση για τη λειτουργία των Αστικών Συγκοινωνιών που θα αναρτάται προς ενημέρωση των επιβατών.

Ο εξοπλισμός είναι κατασκευασμένος από υλικά και μικροϋλικά υψηλών μηχανικών και χημικών ιδιοτήτων και προδιαγραφών που παρέχουν καλαίσθητη εμφάνιση, είναι αντιβανδαλιστικός και δεν αλλοιώνεται από την επίδραση των καιρικών και περιβαλλοντικών συνθηκών.

Οι στάσεις διαθέτουν καθίσματα (σταθερά ή ανακλινόμενα), εφόσον το επιτρέπει ο τύπος του στεγάστρου, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους επιβάτες, καθώς και καλάθι αχρήστων, σε χώρο που να μην εμποδίζει τους επιβάτες ή τους διερχόμενους πεζούς.

Σε ειδικό πλαίσιο κάθε στεγάστρου τοποθετείται η ονομασία της στάσης, ενώ υπάρχει σύστημα φόρτισης φορητών έξυπνων συσκευών και έξυπνη ηλεκτρονική πινακίδα πληροφόρησης επιβατών τεχνολογίας LED ή LCD.

Οι στάσεις και ο τύπος των στεγάστρων (Α, Β, Γ) έχουν λάβει γνωμοδότηση από τον ΟΑΣΑ και σύμφωνα με την μελέτη που συνέταξαν οι υπηρεσίες του Δήμου, επιλέχθηκαν δε ανάλογα με το πλάτος του πεζοδρομίου στο οποίο τοποθετήθηκαν.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση