Δήμος Λοκρών: Εορτασμός της 25ης Μαρτίου και αποκαλυπτήρια των δίδυμων τοπόσημων μνημείων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 13:48 Δήμος Λοκρών: Εορτασμός της 25ης Μαρτίου και αποκαλυπτήρια των δίδυμων τοπόσημων μνημείων

Ο Δήμος Λοκρών ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, καθώς και την εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια των δίδυμων τοπόσημων μνημείων στη Μαλεσίνα μαζί με τα εγκαίνια της αναπλασθείσης Πλατείας Ελευθερίας που θα γίνει την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023.

Αναλυτικά:

Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια του Δήμου Λοκρών από την 8η πρωινή της 23ης Μαρτίου έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023 .

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α. και των Ν.Π.Δ.Δ., κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2023.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-03-2023:

11:30 π.μ: Κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ., Γυμνασίου, 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου, 1ου, 2ου και 3ου Νηπιαγωγείου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-03-2023:

07:30 π.μ: Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών, έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

09:45 π.μ: Προσέλευση Επισήμων στο Δημαρχείο.

10:00 π.μ: Τελετή επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων με τη συμμετοχή όλου του Ιερατείου της πόλης, και στη συνέχεια εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Γεώργιο Πρεφαντή, καθηγητή του Γενικού Λυκείου Αταλάντης.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

Εθνικός ύμνος από τη Δημοτική Φιλαρμονική Αταλάντης.

Μαθητική παρέλαση των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί Ελληνικοί χοροί στην κεντρική πλατεία από τους μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις προσκαλούνται να παραστούν όλες οι Στρατιωτικές, Δικαστικές και Πολιτικές Αρχές της πόλης κατά την προβλεπόμενη τάξη και όλοι οι πολίτες.

Την Ιεροτελεστία θα ρυθμίσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αταλάντης.

Την τάξη θα αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών.

Την παράταξη των Σχολείων θα επιμεληθεί ο Γυμναστής του Γυμνασίου Αταλάντης κ. Αθανάσιος Δανέλης.

Τελετάρχης ορίζεται ο Διοικητικός Υπάλληλος του Δήμου Λοκρών κ. Βασίλειος Ζάχαρης.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-03-2023:

07:30 π.μ: Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών, έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

10:00 π.μ: Τελετή Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγ. Κων/νου και Ελένης και στη συνέχεια εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Ιωάννα Ανέστη, καθηγήτρια του Γυμνασίου Μαλεσίνας.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομίας, της Εθνικής Αντίστασης και από το 1ο Νηπιαγωγείο, 2ο Νηπιαγωγείο, 1ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο Μαλεσίνας.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

Εθνικός ύμνος από τη Δημοτική Φιλαρμονική Μαλεσίνας.

Μαθητική παρέλαση των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου Μαλεσίνας.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν Δημοτικοί χοροί από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, του Πολιτιστικού Συλλόγου και του τμήματος ενηλίκων της Μαλεσίνας στην Πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου.

Τελετάρχης ορίζεται ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μαλεσίνας κ. Κωνσταντίνος Κακκαβάς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26-03-2023:

11:00 π.μ: Αποκαλυπτήρια των δίδυμων τοπόσημων μνημείων για τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και εγκαίνια της αναπλασθείσης Πλατείας Ελευθερίας Μαλεσίνας.

Η ακολουθία του αγιασμού θα τελεστεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. κ. Συμεών.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-03-2023:

07:30 π.μ: Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών, έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

10:00 π.μ: Τελετή Δοξολογίας στον Ιερό Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Αικατερίνη Σαλαμούρα, εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Λιβανατών.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομίας από το Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο Λιβανατών.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μαθητική παρέλαση του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Λιβανατών.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν Δημοτικοί χοροί από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λιβανατών στην κεντρική πλατεία.

Τελετάρχης ορίζεται ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιβανατών κ. Αναστάσιος Μαζιώτης.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-03-2023:

07:30 π.μ: Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών, έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

10:00 π.μ: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στη συνέχεια εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Κωνσταντίνα Καβάλλα, μαθήτρια της Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου Μαρτίνου.

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μαθητική παρέλαση του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου, και του Γενικού Λυκείου Μαρτίνου. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν Δημοτικοί χοροί από τους μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Μαρτίνου στην πλατεία Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Τελετάρχης ορίζεται η Γυμνάστρια του Γυμνασίου- Λυκείου Μαρτίνου κ. Ζωή Μούτσου.

Ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου Λοκρών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση