Ο Γιάννης Οικονόμου στην Αθηναϊδα Νέγκα: Θέμα προτεραιότητας η αντιμετώπιση του δημογραφικού στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 08:00 Ο Γιάννης Οικονόμου στην Αθηναϊδα Νέγκα: Θέμα προτεραιότητας η αντιμετώπιση του δημογραφικού στη Φθιώτιδα

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, φιλοξενήθηκε από την Αθηναΐδα Νέγκα, στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» του Action 24.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω και από τη Φθιώτιδα και τη Λαμία, καθώς η δημοσιογράφος έθιξε το θέμα του δημογραφικού που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. 

«Δεν μιλάμε για δημογραφικό πρόβλημα, αλλά για δημογραφική κρίση. Έχουμε την 4η μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού σε σχέση με το 2011 που αν υπολογίσει κανείς τα χαρακτηριστικά του νομού -η Λαμία είναι στο κέντρο της Ελλάδας, την διασχίζουν κεντρικοί συγκοινωνιακοί άξονες, έχει πρόσβαση σε όλες τις τεχνολογίες- δεν "κολλάει". Είναι συνέπεια λαθών, λανθασμένων προτεραιοτήτων και ευκαιριών που σπαταλήσαμε πολλά χρόνια πριν. Έχει να κάνει με την ιεράρχηση προτεραιοτήτων για την ανάσχεση και αναστροφή αυτής της τάσης.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από πρωτοβουλία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, υπεγράφη το Φεβρουάριο μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων και το ΚΕΠΕ με σκοπό την εκπόνηση μελέτης για την ανάσχεση της δημογραφικής κρίσης στην περιοχή μας.

Δείτε βίντεο με απόσμασμα από την εκπομπή:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση