Ο χαιρετισμός του Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα στην Ημερίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας - Π. Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 18:58 Ο χαιρετισμός του Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα στην Ημερίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας - Π. Λαμίας

Στην ημερίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Παράρτημα Λαμίας), με θέμα «Καρκίνος και Γυναίκα - ΠΡΟΛΗΨΗ», την Κυριακή το πρωί (26/3) παραβρέθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Διαβάστε παρακάτω τον χαιρετισμό - τοποθέτησή του:

«Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να παραβρεθώ και να χαιρετίσω την Ημερίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Παραρτήματος Λαμίας και σας συγχαίρω τόσο για τη σημερινή διοργάνωση, όσο και για τη συνολική σας δράση.

Ζητώ συγγνώμη που την τελευταία στιγμή δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στην ημερίδα, λόγω έκτακτης υποχρέωσης εκτός Λαμίας.

Θα μου επιτρέψετε όμως να μοιραστώ μαζί σας 5 συγκεκριμένες σκέψεις, επί του αντικειμένου της Ημερίδας.

1. Η Κυβέρνηση, το 2022, εισήγαγε το πρώτο μεγάλο Πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά», με στόχο να παράσχει δωρεάν έλεγχο σε περίπου 1,3 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 50 έως 69 ετών. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατα στοιχεία, έχουν γίνει πάνω από 80.000 δωρεάν μαστογραφίες και σε 4.700 γυναίκες εντοπίστηκε ο καρκίνος του μαστού σε αρχικό στάδιο, κάτι που σημαίνει βέβαιη ίαση.

2. Το Πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης» που αναμένεται να ξεκινήσει αύριο, στοχεύει σε δωρεάν προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό άνω των103 εκατομ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

3. Με τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, φιλοδοξούμε να καταστήσουμε διαρκή την πρόληψη ως νοοτροπία και έτσι σταδιακά να δομηθεί ο ιατρικός φάκελος του ασθενή. Έτσι, θα μπορούμε να προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως τον καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες.

4. Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται επίσης και το πρόγραμμα κατ’ οίκον νοσηλείας ογκολογικών ασθενών. Με την αξιοποίηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναμένεται να δομηθεί οργανωμένο δίκτυο ανακουφιστικής φροντίδας.

5. Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, προχωρά ένα πολύ σημαντικό έργο για τη  Στερεά Ελλάδα, τη Φθιώτιδα, τη Λαμία. Η ανέγερση πτέρυγας Ακτινοθεραπείας και Χημειοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025. Ο διαγωνισμόςαναμένεται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Με αυτά τα δεδομένα, κάνουμε, και θα κάνουμε, το καλύτερο δυνατό για να ενισχύσουμε την πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας στις γυναίκες, όπως είναι και ο εύστοχος τίτλος της Ημερίδας.

Θερμά συγχαρητήρια και πάλι!

Σας ευχαριστώ»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση