Σκάρφεια: Αναβίωσε το έθιμο της Λαμπαδηφορίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 19:42 Σκάρφεια: Αναβίωσε το έθιμο της Λαμπαδηφορίας

Από το Σύλλογο Γυναικών…

Το μακραίωνο έθιμο της Λαμπαδηφορίας, που έχει τις ρίζες του στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και το οποίο είχαν σκαρφιστεί οι Έλληνες παραμονές της Επανάστασης για να μεταφέρουν το μήνυμα της εξέγερσης χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους Τούρκους, αναβίωσε ο Σύλλογος Γυναικών Σκάρφειας το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαρτίου 2023 με απόλυτη επιτυχία.

Στο ιστορικό χωριό του Δήμου Καμένων Βούρλων αρχικά τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και εψάλλησαν οι Δ’ Χαιρετισμοί σε κλίμα κατάνυξης στον Ι.Ν. του Άγιου Ιωάννου του Προδρόμου από τον Εφημέριο, Πρωτ. π. Δημήτριο Τσίκουλο.

Έπειτα, οι παρευρισκόμενοι περπάτησαν στους δρόμους του χωριού με δάδες και λαμπάδες στα χέρια για να καταλήξουν στην πλατεία, όπου τραγούδησαν, έψαλαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια και εμβατήρια.

Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Νικόλαος Μπατσογιάννης, Νικόλαος Παπαγρηγορίου και Λεωνίδας Πενταλιός, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σκάρφειας, κ. Νικόλαος Ζαχαρόπουλος, Δημοτικοί  και Τοπικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση