Τέμπη: Απολογείται ο σταθμάρχης που έφυγε νωρίτερα από τη βάρδια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 09:25 Τέμπη: Απολογείται ο σταθμάρχης που έφυγε νωρίτερα από τη βάρδια

Ο δεύτερος, παλαιότερος και πιο έμπειρος σταθμάρχης που είχε βάρδια το απόγευμα της 28ης Φεβρουαρίου, ημέρα που συνέβη η τραγωδία στα Τέμπη, θα βρεθεί σήμερα ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αναμένεται να ισχυριστεί ότι το ωράριό του έληγε στις 23:00 και παρότι έφυγε νωρίτερα δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ό,τι έγινε καθώς το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00, περίπου στις 23:02.

Να σημειωθεί ότι χθες Δευτέρα, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με εγγύηση και περιοριστικούς όρους εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ο συμβασιούχος σταθμάρχης.

Ο 33χρονος κατηγορούμενος μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ισχυρίστηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Ήμουν ενισχυτικός, δεν είχα την ευθύνη και τον πρώτο ρόλο στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών».

Η απολογία του συμβασιούχου σταθμάρχη

Όπως είπε ο κατηγορούμενος συμβασιούχος σταθμάρχης, το ωράριό του ήταν 8ωρο, κάτι που ίσχυε έπειτα από προφορική συμφωνία με τον προϊστάμενό του. Βάσει σύμβασης δεν μπορούσε να πληρωθεί υπερωρίες και η βάρδιά του έληγε στις 10 το βράδυ. Όπως είπε, αν γνώριζε πως χρειαζόταν να μείνει παραπάνω, θα το έπραττε.

Στις 30 Μαρτίου η απολογία του επιθεωρητή του ΟΣΕ

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή κατέθεσαν νωρίτερα χθες και άλλοι δύο συμβασιούχοι σταθμάρχες, που ξεκίνησαν να εργάζονται από την 1η Φεβρουαρίου. Οι συμβασιούχοι εξήγησαν πώς γινόταν στην πράξη η οργάνωση των βαρδιών και συγκεκριμένα, ποια ήταν τα ωράριά τους, ποιες ήταν οι βάρδιες τους, σε ποιους σταθμούς εργάστηκαν πλην αυτόν της Λάρισας και ποια ήταν τα ακριβή καθήκοντά τους.

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναμένεται να απολογηθεί στις 30 Μαρτίου με 80σελιδο υπόμνημα, καθώς ήταν υπεύθυνος και για τις βάρδιες και για το ποιος ήταν σε ποιο σταθμό, πόσες ώρες εργαζόταν και τι καθήκοντα είχε. Όπως έχει υποστηρίξει, σύμφωνα με το βαρδιολόγιο που είχε συνταχθεί έπρεπε έως τις 11 το βράδυ να βρίσκονται και οι δυο απογευματινοί σταθμάρχες σε υπηρεσία. Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Σχετικάμε την αναρρωτική άδεια που έλαβε την επόμενη μέρα του δυστυχήματος, δεν έχει καμία σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία, καθώς έγινε μεταγενέστερα και αφού έχει δώσει τρεις καταθέσεις ως μάρτυρας στην τροχαία Λάρισας και αυτοβούλως στην ανακρίτρια Πλημμελειοδικών, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Όλοι κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση