Σταϊκούρας: Απολύτως εφικτό να ξεκινήσει η επέκταση των πανεπιστημιακών κτιρίων στη Λαμία μέσα στο 2023

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 08:10 Σταϊκούρας: Απολύτως εφικτό να ξεκινήσει η επέκταση των πανεπιστημιακών κτιρίων στη Λαμία μέσα στο 2023

Στους πέντε ενδιαφερόμενους τα συμβατικά και διαγωνιστικά τεύχη του έργου…

Ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας ενημέρωσε ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες για το έργο της κατασκευής, με διαδικασία ΣΔΙΤ, συμπληρωματικών πανεπιστημιακών κτιριακών υποδομών στη Λαμία, σήμερα, απεστάλησαν μέσω ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων) στους 5 ενδιαφερόμενους προεπιλεγέντες, συμβατικά και διαγωνιστικά τεύχη του έργου.

Η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών Προσφορών είναι η 26η Ιουνίου 2023. Με την ολοκλήρωσή του, θα έχουμε την ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου.

Στη συνέχεια, προβλέπεται η περίοδος οριστικοποίησης όλων των συμβατικών εγγράφων (συμβάσεις υπεργολαβίας, συμβάσεις χρηματοδότησης, ασφαλίσεις, σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας Ειδικού Σκοπού κ.ά.), ώστε ο φάκελος του έργου να αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προ-συμβατικό έλεγχο, και να ακολουθήσει η υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης.

«Ένα σημαντικό βήμα υλοποιήθηκε», υπογραμμίζει ο κ. Σταϊκούρας και δηλώνει αισιόδοξος ότι ο στόχος της έναρξης υλοποίησης του έργου,  στο τέλος του 2023, παραμένει απολύτως εφικτός.

«Το έργο της επέκτασης των εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποδομών και των υποδομών φοιτητικής κατοικίας στη Λαμία, άνω των 13.500 τ.μ., προϋπολογισμού  15 εκατ. ευρώ, αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, καθώς θα συμβάλλει, μακροχρόνια, στην ακαδημαϊκή ανάπτυξη και αριστεία και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», καταλήγει στη δήλωσή του ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση