Διάλεξη με θέμα "Σχολική βία και ενσυναίσθηση" στο 5ο ΓΕΛ Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 10:22 Διάλεξη με θέμα "Σχολική βία και ενσυναίσθηση" στο 5ο ΓΕΛ Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Η Παυλέτση Χριστίνα Ψυχολόγος (MSc στην Παιδοψυχολογία) βρέθηκε την Τετάρτη στο 5ο ΓΕΛ Λαμίας, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, και ανέλυσε διεξοδικά το φαινόμενο της σχολικής βίας και τις μορφές της.

-Πώς αντιμετωπίζουμε μια πιθανή παρενόχληση που μας συμβαίνει μέσα στο σχολικό περιβάλλον;

-Στη βία απαντάμε με βία;

-Πως αντιδρούμε όταν τύχει να βρεθούμε θεατές σε ένα περιστατικό λεκτικής ή σωματικής κακοποίησης;

-Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε έναν φίλο μας που έχει πέσει θύμα εκφοβισμού;

-Υπάρχουν αρμόδιοι Φορείς που μπορεί να απευθυνθεί ένα κακοποιημένο άτομο;

Πάνω σε αυτούς τους προβληματισμούς αναφέρθηκε η κα Παυλέτση Χριστίνα Ψυχολόγος (MSc στην Παιδοψυχολογία) η οποία βρέθηκε την Τετάρτη 29/3/23 στο 5ο ΓΕΛ Λαμίας, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων. Η κα Παυλέτση ανέλυσε διεξοδικά το φαινόμενο της σχολικής βίας και τις μορφές της ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην έννοια της ενσυναίσθησης.

Οι παρευρισκόμενοι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσω βιωματικών δράσεων να εκφράσουν τις δικές τους απορίες έτσι ώστε μέσα από έναν γόνιμο διάλογο να κατανοήσουν τελικά πως μπορούν να αντιμετωπίσουν μια πιθανή παρενόχληση αλλά και πώς μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά σε κάποιο άτομο που γνωρίζουν ότι παρενοχλείται.

Η δράση ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & κηδεμόνων του 5ου ΓΕΛ Λαμίας που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το σχολείο.

Δείτε εικόνες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση