Το "Ευχαριστώ" των μαθητών του 2ου Δημοτικού Εχιναίων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 13:50 Το "Ευχαριστώ" των μαθητών του 2ου Δημοτικού Εχιναίων

Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Στυλίδας: Αλλάζουμε το σχολείο μας - Αλλάζουμε συνήθειες - Βελτιώνουμε τη ζωή μας.

Με το παραπάνω μήνυμα, προωθεί ο Δήμος Στυλίδας σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τις δράσεις - παρεμβάσεις προκειμένου να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας στους σχολικούς χώρους.

Σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Εχιναίων και μετά από αίτημα των μαθητών, στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής, αντικαταστάθηκαν οι λαμπτήρες φθορίου με αντίστοιχους led, προκειμένου να επιτευχθεί η εξοικονόμηση ενέργειας, και ταυτόχρονα η ευαισθητοποίηση των ίδιων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

”Η αναβάθμιση των σχολικών κοινοτήτων, μέσα από δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, αποτελεί έναν από τους διαρκείς στόχους μας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Σχολικής Επιτροπής. Οι μαθητές μας δίνουν το κίνητρο, να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, προκειμένου να αλλάξουμε τα σχολεία προς το καλύτερο, παρά τα προβλήματα που δυστυχώς μας ακολουθούν. Αυτό είναι το λιγότερο απέναντι, στους αυριανούς ακαδημαϊκούς πολίτες”, μας αναφέρει σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Στυλίδας, Πρεμέτης Γιάννης.

Τις ευχαριστίες τους, στέλνουν οι μαθητές μέσω του LamíaReport, στον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Πρεμετή Γιάννη, για την άμεση και πολύτιμη συμβολή του στην πραγματοποίηση της επιθυμίας τους:

Οι μαθητές-ριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Εχιναίων, στα πλαίσια της Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής, ενεργοποιήθηκαν ως αυριανοί πολίτες σχετικά με την προστασία του Περιβάλλοντος και την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου μας. Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης συζήτησαν αναλυτικά την μεγάλη εξοικονόμηση κόστους και ενέργειας που προκύπτει από την αλλαγή των λαμπτήρων του σχολείου μας σε LED και αποφάσισαν να διατυπώσουν αντίστοιχο γραπτό αίτημα προς την Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Στυλίδας.

Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι υπήρξε προθυμότατη και άμεση ανταπόκριση εκ μέρους τους, έτσι ώστε μόλις πριν λίγες ημέρες οι εργασίες αντικατάστασης των εκατοντάδων λαμπτήρων σε όλους τους χώρους του σχολείου μας ολοκληρώθηκαν.

Μαθητές-ριες, εκπαιδευτικοί και γονείς εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Γιάννη Πρεμέτη και τους συνεργάτες τεχνικούς που συνέβαλαν ομόθυμα, ώστε το σχολείο μας να αποτελεί θετικό παράδειγμα αλλαγής πρακτικών ως προς την αποφυγή ενεργειακής σπατάλης και, κυρίως, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Δεσμευόμαστε όλοι-ες να συνεχίσουμε, κάνοντας τα μαθήματά μας πράξη και σύμπραξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση