Δυστύχημα στα Τέμπη: Η Hellenic Train επέστρεψε τα χρήματα των εισιτηρίων - Η οργή των συγγενών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 15:22 Δυστύχημα στα Τέμπη: Η Hellenic Train επέστρεψε τα χρήματα των εισιτηρίων - Η οργή των συγγενών

Σε επιστροφή των χρημάτων του εισιτηρίου στους επιβάτες του μοιραίου τρένου, προχώρησε η Hellenic Train για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η καταβολή έγινε σε συγγενείς επιζώντων αλλά και θανόντων, καθώς το δρομολόγιο θεωρήθηκε «μη ολοκληρωμένο». Ο αδελφός του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου, Βαγγέλης, δήλωσε: «Δεν έχω δει αν το έχουν επιστρέψει στον αδελφό και την κοπέλα του, γιατί τα είχαν κλείσει μόνοι τους. Μιλάω εκ μέρους κάποιων οικογενειών, που μιλάω και δεν ήθελαν να βγουν οι ίδιοι, και μου έδωσαν τα στοιχεία. Η εταιρεία λέει ότι αυτή η επιστροφή των χρημάτων μπορεί να γίνει με αίτηση των επιβατών. Έκανε αίτηση ο αδελφός μου από εκεί που είναι;».

«Η επιστροφή χρημάτων εξηγείται για ακύρωση δρομολογίου – που δεν έγινε – ή για καθυστέρηση. Λέει για μια καθυστέρηση άνω των 60 λεπτών γίνεται 100% επιστροφή των χρημάτων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε καθυστέρηση 60 λεπτών; Με συγχωρείτε αλλά η καθυστέρηση είναι άνω του ενός μήνα! Για πάντα! Έχουν φύγει όλοι οι άνθρωποι! Γιατί πρέπει να περνάμε κάτι τέτοιο; Γιατί κάθε μέρα να ανακαλύπτουμε τέτοια πράγματα που σε πιέζουν να αποδεχτείς κάτι που είναι δύσκολο να αποδεχτείς. Αυτό το πράγμα είναι ψυχολογικός βιασμός» πρόσθεσε φανερά οργισμένος για την κατάσταση.

«Μπορεί να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κάτι, αλλά να το σκεφτούν λίγο. Πόσο να αντέξουμε ψυχικά!» σχολίασε ο κ. Βλάχος.

Η ενημέρωση για τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες

Η εταιρεία μέσω επίσημης ανακοίνωσής της στις 15 Μαρτίου ενημέρωσε ότι στις οικογένειες των θυμάτων πρόκειται να καταβληθούν ως προκαταβολή 42.000 ευρώ, ενώ στους τραυματίες επιβάτες του μοιραίου τρένου θα δοθεί προκαταβολή 5.000 και 10.000 ευρώ, με το πρώτο ποσό να αφορά όσους δεν νοσηλεύονταν κατά την ημερομηνία της ανακοίνωσης και το δεύτερο όσους νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο ή κλινική.

Μάλιστα, η Hellenic Train επισημαίνει ότι από την ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν προβλέπεται ποσό ελάχιστης προκαταβολής, ενημερώνοντας παράλληλα ότι θα καταβληθεί αποζημίωση ύψους 300 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων, στους τραυματίες αλλά και σε λοιπούς επιβάτες, για τις αποσκευές και τα προσωπικά αντικείμενα που καταστράφηκαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση