Ο Βασίλης Κυριακάκης για την απώλεια του Τάσου Χρονά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 13:42 Ο Βασίλης Κυριακάκης για την απώλεια του Τάσου Χρονά

Τον Τάσο Χρονά τον πρωτογνώρισα ως αγροτικός γιατρός το 1990 σε μια συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας (ΙΣΦ). Εκείνος ήταν τότε νέος επιμελητής στο ΓΝ Λαμίας. Μέσα από τις συζητήσεις μας για τα μεγάλα διεθνή και εθνικά γεγονότα εκείνης της ταραχώδους μεταβατικής εποχής, αλλά  και για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας ξεκίνησε η μακρόχρονη συναδελφική και πολιτική μας σχέση, ιδιαίτερα μετά το 1998 που προσλήφθηκα κι  εγώ ως επιμελητής στο ΓΝ Λαμίας.

Ο Τάσος Χρονάς ανήκε στην πρώτη εκείνη γενιά των γιατρών της δεκαετίας '80 που με ενθουσιασμό αποτέλεσαν τους στυλοβάτες  του ΕΣΥ. Με την άρτια επιστημονική του κατάρτιση και την ανθρωπιά του υπηρέτησε με αυταπάρνηση τις υγειονομικές ανάγκες του λαού της περιοχής μας. Παράλληλα, με τη συνδικαλιστική του δράση υπεράσπισε με πάθος τα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των  εργαζόμενων στο χώρο της υγείας ως Πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων & Κέντρων Υγείας Φθιώτιδας (ΕΙΝΚΥΦ), μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ Λαμίας και ως μέλος του ΔΣ του ΙΣΦ.

Με τη διαχρονική του αυτοδιοικητική και γενικότερη πολιτική του δράση πρόσφερε πολλά στην τοπική κοινωνία και στον συλλογικό αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση. Συναντηθήκαμε, ο καθένας απ' το δικό του μετερίζι, στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, αλλά και στους δρόμους των μεγάλων κοινωνικών αγώνων της εποχής μας. Αταλάντευτος στην ιδεολογία του και με ενωτική αντίληψη στη δράση του κατέκτησε δίκαια τον σεβασμό και των πολιτικών του αντιπάλων. Καλλιέργησε όσο λίγοι την τέχνη του πολιτικού διαλόγου, συνδυάζοντας το πάθος στην υπεράσπιση των απόψεών του με το σεβασμό της διαφορετικής άποψης. Θα μείνει αξέχαστος, τόσο για την ακατάπαυστη μαχητικότητά του, όσο και για την ευγένεια και σεμνότητα του χαρακτήρα του.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Βασίλης Κυριακάκης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση